miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiAutoritățile vor face controale „la sânge” pentru a verifica respectarea normețor de...

Autoritățile vor face controale „la sânge” pentru a verifica respectarea normețor de protecție sanitară

Autoritățile vor face controale „la sânge” pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară în contextul epidemiei COVID-19, a declarat premierul Ludovic Orban.

Organizatorii de evenimente şi cluburile care nu respectă legea riscă suspendarea autorizaţiilor de funcţionare sau chiar închiderea.

„Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”, a afirmat Orban.

Potrivit lui, obiectivul Guvernului este să mobilizeze toate instituţiile statului care au atribuţii în lupta anti-COVID, iar pe de altă parte să nu mai ia nicio măsură care să afecteze economia.

„Vrem să aducem alături de noi pe toţi actorii instituţionali, că sunt din zona publică sau zona privată, şi, nu în ultimul rând, cetăţenii să-i aducem alături de noi, să revină la responsabilitatea care a caracterizat comportamentul românilor în prima parte a pandemiei. Obiectivul nostru este să nu mai luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia, să ţinem toate şantierele deschise, să punem în practică Programul de relansare economică, prin investiţii, prin susţinerea companiilor, prin măsurile active de susţinere a angajaţilor, astfel încât românii să nu sufere de pe urma epidemiei, companiile să nu sufere de pe urma epidemiei şi să generăm o dinamică economică care să permită cât mai rapid reluarea unei creşteri economice”, a mai afirmat Orban. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate