duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiAutostrada A8, sabotată de guvernarea PSD-ALDE, ca multe altele

Autostrada A8, sabotată de guvernarea PSD-ALDE, ca multe altele

Societatea civilă a devenit un reper naţional privind susţinerea unor obiective de infrastructură, cum este Autostrada A8, dar şi Spitalul Regional de Urgenţă, dar acestea au fost sabotate de actuala guvernare, este de părere deputatul liberal Dumitru Oprea. 
A mai trecut un an în care priorităţile Iaşului şi ale Moldovei au fost ignorate de guvernarea PSD-ALDE. În schimb, 

„2018 este anul unei victorii, poate simbolice, a opoziţiei politice: adoptarea Legii Autostrăzii Unirii în Parlament. Mulţi vor spune că România are prea multe legi publicate în Monitorul Oficial care nu se aplică. Este adevărat, dar niciodată un obiectiv de infrastructură nu a mai obţinut o asemenea mobilizare: nici din partea cetăţenilor, nici din partea forţelor politice democratice. Iată de ce susţinerea autostrăzii semnifică trecerea la un alt nivel de conştiinţă civică şi politică, fiind una dintre reuşitele majore ale anului 2018”, a mai declarat liberalul.
În acelaşi timp, este foarte evident că presiunea nu poate fi slăbită, pentru că actuala guvernare nu oferă nici o garanţie privind demararea proiectului de realizare a autostrăzii.
„Deja Darius Vâlcov, şeful fantomatic al unei Comisii Naţionale de Prognoză, a făcut o fixaţie pentru parteneriatul public-privat şi aruncă la coş, în mod voit, fondurile europene pentru care România cotizează şi la care are tot dreptul. Sabotaj cu premeditare? Interese oculte? Firme deja pregătite să preia proiectul în baza unor contracte cu clauze confidenţiale dubioase? Probabil răspunsurile le vom primi destul de curând de la liderul coaliţiei PSD-ALDE”, a conchis deputatul Dumitru Oprea.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate