marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiAutostrada de Centură a Bucureştiului este vitală, dar are studiu de fezabilitate...

Autostrada de Centură a Bucureştiului este vitală, dar are studiu de fezabilitate vechi de 12 ani

Autostrada de Centură a Bucureştiului este vitală, iar Guvernul îşi propune ca, până la sfârşitul anului, să semneze toate contractele de proiectare şi execuţie pentru cele patru tronsoane de nord, a anunțat premierul Ludovic Orban.

„Am ţinut să fiu prezent la acest eveniment extrem de important. Practic, astăzi încep lucrările pe primul tronson de autostradă de centură, din cele şapte tronsoane de autostradă care urmează a fi construite. Bucureştiul are nevoie de autostradă de centură, nu de astăzi, nu de ieri, de cel puţin 15 ani de zile. Indicii de trafic arată că traficul pe Centura Bucureştiului este un trafic extrem de aglomerat, de peste 20.000 de mijloace de transport zilnic, necesitatea unei autostrăzi se impune, deja, de la un trafic de peste 16.000 de mijloace de transport zilnic. Această autostradă de centură este vitală pentru Bucureşti”, a afirmat Orban.

Potrivit lui, la ora actuală, tranzitarea Bucureştiului se face fie pe actuala centură, fie prin oraş.

„Traficul de tranzit prin Bucureşti este de până la 20%. Foarte multe mijloace de transport preferă să intre în Bucureşti, neavând autostradă de centură şi ştim foarte bine că, dacă o iau pe actuala centură, este un timp extrem de îndelungat până reuşesc să ajungă la destinaţie”, a adăugat prim-ministrul.

Autostrada de Centură a Bucureștiului cu studiu de fezabilitate vechi de 12 ani

Mai mult, studiul de fezabilitate pentru această autostradă a fost realizat în urmă cu 12 ani.

„Este bine că lucrările încep pe toate tronsoanele autostrăzii de centură. Suntem în progres de la preluarea guvernării. Dacă ne mai lasă unii cu contestaţiile, care, pur şi simplu, nu fac altceva decât să boicoteze ritmul de construcţie a infrastructurii de transport, vom semna până la sfârşitul anului toate contractele de proiectare şi execuţie pe cele patru tronsoane de nord. De asemenea, am încredere că vor începe lucrările de construcţie, până la sfârşitul anului, pe toate cele trei tronsoane din zona de sud – atât pe tronsonul 1, pe tronsonul 2 încep astăzi, cât şi pe tronsonul 3, unde aşteptăm compania care a câştigat să finalizeze proiectul tehnic şi să îndeplinim toate condiţiile pentru a putea da ordinul de începere a lucrărilor de construcţie”, a susţinut Orban.

Guvernul are printre obiective să finalizeze lărgirea la patru benzi pe zona de nord a Autostrăzii de Centură a Capitalei şi, de asemenea, sunt prevăzute patru pasaje de-a lungul tronsonului de sud.

„Din păcate, nu s-a mers pe soluţia lărgirii la patru benzi, aşa cum fusese adoptată soluţia în 2008 – nu din cauza actualului Guvern, ci din cauza opţiunii Guvernelor anterioare. Sigur că este foarte important acum să alocăm toate resursele financiare pentru a putea realiza autostrada de centură a Bucureştiului”, a spus Orban.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate