marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăBlat PNL - PSD: Calendarul moțiunii de cenzură a USR PLUS AUR...

Blat PNL – PSD: Calendarul moțiunii de cenzură a USR PLUS AUR a fost din nou boicotat de aliații tradiționali PSD și PNL

Continuarea procedurii constituționale de dezbatere și vot a moțiunii de cenzură depusă, vineri de USR PLUS AUR a fost boicotată de PSD și PNL, care au părăsit ședința de luni a Birourilor Permanente Reunite (BPR) ale Parlamentului, cele două formațiuni politice dovedind astfel că au aceeași strategie și aceleași interese.

Potrivit USR PLUS, boicotarea pentru a treia oară a BPR de către PSD arată că Marcel Ciolacu, liderul PSD, are dublă comandă și nu dorește demiterea lui Florin Cîțu.

„Biroul Permanent Reunit (Birourile Permanente Reunite – n.red.) a fost boicotat a treia oară de PSD. Nicio supriză: USL trăiește. În spațiul public, Marcel Ciolacu strigă că vrea să-l demită pe prim-ministru, dar reprezentanții PSD părăsesc ședințele în care ar putea să facă asta.

Boicotând a treia oară ședința Biroului Permanent Reunit de stabilire a calendarului moțiunii de cenzură, Marcel Ciolacu a confirmat că are comandă dublă și că nu-și dorește cu adevărat demiterea lui Florin Cîțu. Pe scurt: a pus PSD la remorca domnului Florin Cîțu”, susțin liderii USR PLUS pe pagina de Facebook a partidului.

Potrivit USR PLUS, „propriile interese ale PSD primează în fața interesului românilor”.

„Tergiversările și contradicțiile PSD-ului, înțelegerile pe sub masă ale lui Marcel Ciolacu cu Florin Cîțu, ne arată, o dată în plus, că propriile interese ale PSD primează în fața interesului românilor. România are nevoie de un prim-ministru care să guverneze responsabil. Florin Cîțu nu este acest prim-ministru. De aceea, Florin Cîțu trebuie să plece”, mai scriu liderii USR PLUS.

Pe de altă parte, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat ulterior că în ședința BPR de luni s-a comis un abuz constituțional fără precedent.

„Tocmai s-a terminat o ședință a BPR unde am asistat la un abuz constituțional fără precedent. Este prima dată în 31 de ani când parlamentarilor li se refuză dreptul de a depune moțiune de cenzură.

Cei de la PSD și PNL au boicotat ședința pentru a nu permite desfășurarea calendarului de citire, dezbatere și vot a moțiunii. Este fără precedent. Am văzut în Parlamentul ăsta niște zile negre acum mulți ani de zile, când Liviu Dragnea făcea ce voia el și nu ținea cont de Constituție. Ce s-a întâmplat azi se înscrie în același capitol (…)

De fapt, vedem că echipa câștigătoare are un nou membru, Marcel Ciolacu, recrutat de Florin Cîțu. Singura lui misiune este să-l protejeze pe Cîțu la Palatul Victoria”, a declarat acesta.

El a reiterat că semnăturile depuse odată cu moțiunea de cenzură sunt legale și că semnatarii aveau timp până acum, de vineri seara, să-și retragă semnăturile.

„Suntem uniți mai mult decât am fost vreodată, pentru că Florin Cîțu trebuie să plece”, a conchis Moșteanu.

Până acum, membrii conducerilor celor două camere ale Parlamentului au mai fost convocați de două ori pentru a stabili calendarul de dezbatere și votare a moțiunii de cenzură USR AUR, însă ședințele nu s-au putut ține din cauza lipsei de cvorum.

Ședința de astăzi ar fi trebuit să înceapă la 12:00. PNL a acuzat că ar fi semnături false. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a cerut chiar acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor.

USR și AUR au negat acuzațiile și au dezvăluit că parlamentarii lor sunt curtați de liberalii din tabăra Cîțu, fiindu-le promise diverse avantaje dacă își retrag semnăturile de pe moțiune.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate