duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiBugetul pe 2019, rodul creativității unui grup restrâns de politicieni

Bugetul pe 2019, rodul creativității unui grup restrâns de politicieni

Bugetul pe 2019, rodul creativității unui grup restrâns de politicieni, și în nici un caz al României, a declarat liderul deputaţilor USR, Cristina Prună. Mai mult, deputatul este de părere că acesta este făcut cu cifre bazate pe scenarii foarte optimiste şi chestiuni nerezolvate. 

„După cum știm, bugetul trebuia să ajungă la Parlament încă de la finalul anului trecut, şi iată că este mijlocul lui februarie şi majoritatea PSD-ALDE s-a trezit acum că bugetul trebuie adoptat pe repede înainte, nici măcar cinci zile de la momentul în care se pare că ar fi ajuns la Parlament. USR a spus, în nenumărate rânduri, că nu trebuie să amânăm dezbaterile pe acest buget”, a declarat Prună. 

Potrivit ei, avem un buget care nu este al României, ci este al unui grup restrâns de oameni, care au lucrat în biroul domnului Dragnea, în biroul domnului Teodorovici sau al domnului Vâlcov. 

„Nu ştim exact în care birou, însă nu este un buget al României, este doar rodul creativităţii acestor politicieni care au ignorat total Parlamentul României şi acum ne-au pus sub nas, pe repede-nainte nişte cifre care, ştim bine, sunt bazate pe scenarii foarte optimiste, de creştere economică de 5,5%, în condiţiile în care Comisia Europeană a spus că această creştere va fi sub 4%, la 3,8%, la fel şi Consiliul Fiscal a arătat dubii că aceasta ar fi creşterea economică. Sunt foarte multe chestiuni nerezolvate, ştim discuţiile cu primarii”, a adăugat Prună. 

Întrebată dacă USR va ataca la CCR bugetul, Prună a spus că interesul românilor este de a avea cât mai repede un buget. 

„Am militat de mai bine de două luni ca bugetul României să ajungă în Parlament. Este necesar să avem un buget al ţării, şi nu al unor oameni, aşa cum arată el în acest moment. Trebuie să avem timp pentru amendamente, să depunem amendamente, să vedem cum arată bugetul, pentru că, în momentul de faţă, nu ştim cum arată bugetul, şi ulterior să treacă printr-o dezbatere serioasă în comisiile parlamentare. Chestiunile de constituţionalitate au fost prezente în fiecare an. Legea responsabilităţii fiscal-bugetare a fost încălcată în fiecare an, însă, până la urmă, trebuie să ne uităm la interesul ţării, interesul românilor, iar interesul este să avem un buget cât mai repede”, a mai susţinut Prună. 

Aleșii USR vor depune sute, zeci de amendamente la proiectul de buget, la fel ca în fiecare an. 

„Sunt ca în fiecare an sute, zeci de amendamente pe care noi le depunem, care privesc atât educaţia, cât şi sănătatea. Ştim foarte bine chestiunea cu penitenciarele, ne plângem că nu avem condiţii în penitenciare şi de asta Parlamentul a votat acel recurs compensatoriu, însă investiţii pentru îmbunătăţirea vieţii deţinuţilor nu sunt prevăzute niciodată în buget. USR a prevăzut aceste investiţii prin amendamente anul trecut şi o va face şi anul acesta. Însă cu siguranţă educaţia şi sănătate sunt priorităţile USR şi se vor găsi în amendamentele pe care le vom depune”, a precizat Prună. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate