marți, decembrie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiBugetul României ar putea fi votat de Parlament în 4 februarie

Bugetul României ar putea fi votat de Parlament în 4 februarie

Bugetul României pe anul 2021 ar putea fi votat în Parlament pe 4 februarie, a afirmat pemierul Florin Cîţu care va propune data respectivă pentru votul bugetului.

„Am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare şi au un impact bugetar, dar nu pot fi susţinute în totalitate de bugetul anului 2021 toate actele normative, pentru fiecare minister, cu impact bugetar, să vedem unde le punem”, a spus premierul Florin Cîțu.

În acest sens, fiecare ministru trebuie să vină cu o notă de prezentare. Cîţu a adăugat că a cerut ministerelor care au în subordine operatori economici să facă o analiză pe baza rapoartelor contabile.

„Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte spre aprobare în Guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante arierate şi aşa mai departe şi, bineînţeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile şi cu termene clare pentru eficientizarea acestor companii”, a mai spus premierul.

Potrivit premierului acordarea unor sume de la buget pentru aceşti operatori economici o să fie condiţionată ferm de respectarea măsurilor menţionate în aceste memorandumuri.

Mai mult, proiectul privind salariul minim se află în avizare.

„Înţeleg că există în avizare. Era nevoie de testul IMM, de CES. Ştie toată lumea cât este salariul minim în 2021”, a spus Cîţu, la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern.

Legat de deschidere școlii premierul afirmă că a avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor, şi cu domnul Barna.

„Și eu vreau să fie redeschise şcolile, să deschidem şi restaurantele, am spus acest lucru şi anul trecut. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi problema de sănătate, aş vrea să fie redeschise. Avem această condiţionare de pandemie. Personal, eu cred că trebuie să facem totul să putem să redeschidem şcoala cât mai devreme, de aceea este important ca pe lângă campania de vaccinare să avem şi această campanie de reducere a efectelor pandemiei, să menţinem ritmul. Până acum am văzut că a scăzut numărul, am ajuns la un nivel confortabil, sunt oraşe care au ieşit din carantină, municipii. Dacă păstrăm această tendinţă, putem să redeschidem şcolile pe 8 februarie”, a spus Cîţu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate