sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiCancerul putinist de la Moscova, în METAstază: Un așa-zis ”tribunal” militar rus...

Cancerul putinist de la Moscova, în METAstază: Un așa-zis ”tribunal” militar rus l-a condamnat în lipsă pe purtătorul de cuvânt al Meta la 6 ani de închisoare

Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la şase ani de închisoare pentru „apărarea publică a terorismului”, un verdict pronunţat în lipsă, a informat agenţia de presă RIA, preluată de Reuters.

Meta însăşi este desemnată organizaţie extremistă în Rusia, iar platformele sale de socializare Facebook şi Instagram au fost interzise în ţară din 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de a comenta. Stone, directorul de comunicaţii al lui Meta, nu a putut fi contactat imediat.

Interfax a citat-o pe avocata inculpatului, Valentina Filippenkova, spunând că sentinţa va fi atacată cu recurs.

„Am cerut achitarea”, a spus ea.

Ministerul rus de Interne a deschis o anchetă penală asupra lui Stone la sfârşitul anului trecut, fără a dezvălui acuzaţiile precise.

RIA a citat anchetatori spunând că Stone a publicat comentarii online care apărau „acţiuni agresive, ostile şi violente” faţă de soldaţii ruşi implicaţi în ceea ce Moscova numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate