marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiCare sunt cele 10 spitale din România unde vor ajunge primele vaccinuri...

Care sunt cele 10 spitale din România unde vor ajunge primele vaccinuri anti-COVID

S-au desemnat deja primele 10 spitale din România în care vor ajunge vaccinurile anti-COVID sub forma primei tranșe, cea simbolică, potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Luând în considerare că Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat data de 23 decembrie ca dată probabilă pentru acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer, CNCAV are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26 – 31 decembrie.

În România, centrul naţional de primire şi stocare a dozelor de vaccin este Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti.

10 spitale din România unde vor ajunge primele vaccinuri anti-COVID

Dozele de vaccin vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unităţi medicale de fază I, şi anume:

  1. Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase;
  2. Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”;
  3. Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” (inclusiv secţia externă modulară Pipera);
  4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca;
  5. Constanţa – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa;
  6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova;
  7. Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase;
  8. Maramureş – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rustea” Baia Mare;
  9. Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava;
  10. Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara (inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara).

Avizarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti ca centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spaţiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 grade C, precizează sursa citată.

Până vineri vor fi finalizate, la nivelul CNCAV, procedurile de lucru care privesc activităţile medicale şi logistice desfăşurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

De asemenea, în această perioadă vor începe activităţile de training al personalului vaccinator. Se estimează că toţi membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate