sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiCei 45 de studenți de la Facultatea de Drept care au fraudat...

Cei 45 de studenți de la Facultatea de Drept care au fraudat examene au fost exmatriculați

Cei 45 de studenți de la Facultatea de Drept care au fraudat examene în sesiunea din iarnă au fost exmatriculați, după ce rectorul Universităţii Bucureşti, Marian Preda, a anunţat că validează propunerea de exmatriculare.

„Avem şi mărturii ale studenţilor care au recunoscut, în cadrul discuţiilor avute cu reprezentanţii facultăţii, că au fraudat examenele. În consecinţă, Consiliul Facultăţii de Drept, format din cei mai reputaţi specialişti în Drept la nivel naţional, a votat cu o largă majoritate pentru propunerea de exmatriculare. În faţa acestor evidenţe, regulamentele în vigoare ale Facultăţii de Drept şi normele pe care se întemeiază activitatea academică a UB ne conduc la un singur răspuns instituţional legal”, a spus Marian Preda.

Acesta afirmcă că nu ar vrea să trecem uşor peste componenta morală a acestei situaţii, cu atât mai mult cu cât actualii studenţi ai Facultăţii de Drept sunt cei care vor înfăptui justiţia în viitor.

„Prin urmare, în calitate de rector al Universităţii din Bucureşti, validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de Consiliul Facultăţii de Drept”, a precizat rectorul UB.

Cei 45 de studenți de Drept vor fi exmatriculați pentru că au fraudat examenele

Dovezile care stau la baza deciziilor arată fără niciun dubiu că studenţii în cauză au încălcat în mod evident şi în mod repetat la mai multe examene din sesiune regulamentele facultăţii şi ale universităţii.

„Menţionez că, în luarea deciziei, Consiliul Facultăţii de Drept a aplicat regulamentul actual al facultăţii, care spune clar că pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancţiune şi anume exmatricularea. Este o situaţie dificilă pentru universitate şi pentru mine ca rector, dar şi ca profesor şi părinte, pe care mi-aş fi dorit să o putem evita prin măsuri de prevenţie. În acest caz am avut de ales, am avut de a aplica regulamentele facultăţii şi ale universităţii, validând sancţiunea de exmatriculare, care unora li se poate părea dură şi lipsa oricărei sancţiuni pentru practici dovedit frauduloase, o alternativă inacceptabilă la Universitatea din Bucureşti”, a spus Marian Preda.

Potrivit acestuia, nu se poate cere studenţilor să fie integri atât timp cât încă mai avem profesori în universitate în legătură cu care mai sunt sesizări cu privire la comportamentul lor sau la lipsa de integritate.

„În acest sens, voi solicita nu doar colegilor de la Drept, ci şi celor din întreaga noastră comunitate academică să reflecteze asupra contextului actual, să propună, să discute şi să implementeze măsuri în câteva direcţii strategice. Este nevoie de o mai bună adaptare a procesului de predare-învăţare la societatea digitală şi la generaţiile actuale de studenţi profund diferite de generaţiile noastre ale profesorilor lor”, a mai arătat Marian Preda.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate