duminică, iulie 3, 2022
AcasăAdministrație publicăCererea de reexaminare a bugetului a fost respinsă în comisiile Parlamentului

Cererea de reexaminare a bugetului a fost respinsă în comisiile Parlamentului

Cererea de reexaminare a bugetului a fost respinsă în comisiile Parlamentului de buget-finanţe, care au stat în sedință mai puțin de o oră. 

În urma votului din comisii, s-au înregistrat 23 de voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”. Prin acest vot, parlamentarii au aprobat proiectul de buget în forma iniţială, nefiind admisă nicio modificare faţă de varianta trimisă iniţial la promulgare.

Eugen Teodorovici a declarat, al începutul ședinței care nu a durat mai mult de o oră, că instituția pe care o conduce respinge de la început toate amendamentele depuse la proiectul de buget.

„Se ştiu amendamentele, să nu mai stăm. Ministerul de Finanţe de la început respinge orice propunere de amendare. Amendamentele se cunosc de toţi colegii. Vot imediat pentru că toată lumea aşteaptă acest buget”, a spus Teodorovici.

Chiar dacă deputații PNL şi USR au solicitat să susţină toate amendamentele, preşedintele Comisiei de buget de la Senat, Viorel Arcaş, care a condus şedinţa, a respins această propunere.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019. 

„Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Dincolo de aspectele de constituţionalitate, bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greşit împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor.

„Pe scurt, rămâne bugetul ruşinii naţionale. Cel mai slab Guvern din istoria postdecembristă, un Guvern pesedist al imposturii şi incompetenţei a croit un buget pe măsura sa. Bugetul pe anul 2019 este construit pe un scenariu fantezist, fără garanţii privind punerea în aplicare, fapt confirmat de instituţiile europene şi de alte instituţii internaţionale. Este un buget care pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România este parte, dar, din nefericire, şi a legislaţiei în domeniu”, a spus Iohannis. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate