marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiExterneChişinăul temperează temerile privind Transnistria: ”Nu există temei să credem că situaţia...

Chişinăul temperează temerile privind Transnistria: ”Nu există temei să credem că situaţia din regiune s-ar putea deteriora”

Biroul de Reintegrare al Guvernului Republicii Moldova a anunţat joi că monitorizează situaţia din regiunea transnistreană, dar nu are indicii privind riscul unei escaladări în regiune, după ce administraţia separatistă de la Tiraspol a transmis că intenţionează să convoace aşa-zisul congres al deputaţilor de toate nivelurile, iar un opozant transnistrean a susţinut că Transnistria ar urma să solicite cu acest prilej alipirea regiunii separatiste la Federaţia Rusă.

„Biroul politici de reintegrare urmăreşte cu atenţie situaţia din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE şi cu alţi parteneri internaţionali. Din informaţiile de care dispunem, nu există temei să credem că situaţia din regiune s-ar putea deteriora„, a precizat această instituţie, într-un comunicat citat de Radio Chişinău.

Totodată, Biroul de Reintegrare al Guvernului s-a arătat convins că „Tiraspolul e conştient de consecinţele pe care şi le asumă în cazul unor paşi negândiţi”, se arată în acelaşi text.

Mai devreme, un opozant transnistrean, Ghenadie Ciorba, a susţinut că în timpul „congresului aşa-zişilor deputaţi de toate nivelurile” din Transnistria, care va avea loc pe 28 februarie, republica separatistă Transnistria ar urma să solicite Moscovei alipirea regiunii separatiste la Federaţia Rusă.

„Doamna preşedinte (Maia) Sandu, anturajul dumneavoastră v-a speriat constant cu faptul că Rusia va lovi teritoriul Republicii Moldova. Dar dumneavoastră nu aţi luat în calcul faptul că psihologia actualei conduceri a Rusiei, în special a lui Putin, este foarte asemănătoare cu cea a lui Hitler de la sfârşitul anilor 30 ai secolului XX. Tentativele de a împăca indivizi asemeni lui Putin duc la un singur lucru, creşterea apetitului agresorului” a mai susţinut, potrivit INFOTAG, acelaşi politician transnistrean opozant al regimului pro-rus de la Tiraspol.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate