marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiCiolacu: PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru

Ciolacu: PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunţat miercuri că PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. ”PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare”, a afirmat liderul PSD, precizând că este obligaţia PSD să se implice în soluţionarea crizei, pentru că are cel mai mare grup parlamentar.

Marcel Ciolacu a afirmat că ne aflăm într-o criză pandemică, economică, socială şi o criză politică, declanşată de fosta guvernare de dreapta, respectiv de PNL şi USR.

„Toate crizele pandemice, economice şi sociale au fost gestionate şi sunt efectul acestei alianţe de dreapta susţinută de preşedintele României. Aici este discuţia. Am văzut abordarea celor două partide în şedinţele lor, este o abordare în continuare şi arogantă şi superficială. Eu vă anunţ că am terminat cu colegii mei şi cu specialiştii partidului cele 100 de priorităţi pentru români (…) şi de la aceste lucruri vom porni discuţiile pe care o să le avem cu PNL sau cu USR. Nu am stabilit când vom avea aceste discuţii. Ce vă pot spune cu certitudine este că PSD nu va intra în negocieri sau în discuţii sterile privind ministerele, întâi stabilim programul de guvernare, care sunt priorităţile, apoi vom avea discuţii”, a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Ciolacu a fost întrebat dacă este dispus să discute şi cu USR, el răspunzând: ”Orice formaţiune politică, când reprezintă cetăţenii ci când are de-a face cu o asemenea criză, stă de vorbă cu toată lumea”.

”Ori facem o construcţie pe principii şi pe o anumită normalitate, să nu credeţi vreo clipă că eu nu voi cere mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de prim-ministru. Este exclus aşa ceva”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a continuat că PSD nu va face ”o construcţie politică aberantă şi excluzând nişte lucruri evidente”.

”PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru”, a spus Ciolacu.

Despre mandatul anunţat de PNL, că va cere premierul la negocierile cu partidele, Ciolacu a spus:  ”Eu am crezut că ieri PNL votează o rezoluţie să îşi ceară scuze de cei 4.000 de români care au murit în pandemie, în ultima săptămână, ca să nu mai vorbim de cei 40.000. Dacă nu mai au contact cu realitatea, măcar să se uite la CNN, să vadă realitatea din România”.

El a mai afirmat că discuţia în interiorul PSD sunt cele 100 de măsuri, pe care le vor analiza şi astăzi,  şi care sunt termen scurt şi mediu.

”În funcţie de aceste măsuri, vorbim de o guvernare, un pact, un guvern pe o perioadă mai scurtă sau mai mare”, a arătat el.

”PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare”, a mai afirmat liderul PSD, precizând că este obligaţia PSD să se implice în soluţionarea crizei, pentru că are cel mai mare grup parlamentar.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate