sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiCioloș, despre numirea condamnatului penal Marian Neacșu în fruntea SGG: Liniştea peneliştilor...

Cioloș, despre numirea condamnatului penal Marian Neacșu în fruntea SGG: Liniştea peneliştilor se plăteşte cu funcţii pentru penali!

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă că Marian Neacşu, susţinut de către PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, este condamnat penal pentru conflict de interese, care înseamnă ”furt” şi adaugă că prin numirea acestuia ar fi înşelată încrederea cetăţenilor în stat.

Cioloș îi dă astfel replica liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a spus despre numirea lui Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului că acesta „n-a furat nimic”, așa că ”ce facem în țara asta, omorâm oameni?”.

„Conflictul de interese este furt şi înşelare a încrederii cetăţenilor în stat şi în exponenţii săi, domnule Ciolacu! Domnul Marian Neacşu, pe care îl apăraţi în felul acesta pentru a-l putea planta la Secretariatul General al Guvernului, este condamnat penal. Poate dumneavoastră nu vi se pare furt, pentru că furtul, în accepţiunea PSD, este când cineva îşi bagă mâna în buzunarul propriu. Or dumneavoastră şi colegii din PSD vreţi să credem că furtul de la stat sau deturnarea banului public prin şmecherie nu se pune, e ceva firesc, o finalitate a jocului politic”, scrie liderul USR, pe Facebook.

Cioloş adaugă că Marian Neacşu şi-a angajat fiica la cabinetul parlamentar şi că în acest fel „muta banii din bugetul primit de la Parlament în buzunarul familiei sale”, încălcând legea, dar şi principiile moralităţii.

„Era imoral, pentru că banii aceia erau destinaţi unui consilier care să îl ajute pe Marian Neacşu să îşi desfăşoare activitatea de parlamentar, nu să dea cadouri fiicei sale. Să ţineţi minte asta când mai vedeţi că nimeni în ţara asta nu mai crede că Parlamentul merită vreun strop de încredere. Vina vă aparţine dumneavoastră şi colegilor dumneavoastră: aţi distrus una după alta instituţiile democraţiei româneşti”, îi transmite Cioloş liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România adaugă că ar dori să cunoască părerea premierului Niculae Ciucă despre o numire a lui Neacşu în funcţia de secretar general.

„Am înţeles că PNL nu reuşea să se concentreze pe reforma rapidă din cauza noastră, a USR. Reformează împreună cu PSD sistemul prin întoarcere la garnitura de oameni cu probleme penale? Nu am văzut niciun semn de la PNL că ar fi deranjat de numirea Laurei Vicol la preşedinţia Comisiei juridice din Parlament şi cred că aceeaşi tăcere asurzitoare va însoţi şi numirea lui Marian Neacşu la conducerea Secretariatului General. Liniştea peneliştilor se plăteşte cu funcţii pentru penali”, mai scrie Cioloş.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu în funcţia de secretar general al Guvernului, arătând că premierul Nicolae Ciucă a fost informat cu privire la această propunere.

Potrivit lui Ciolacu, condamnarea pentru conflict de interese a lui Neacşu a fost „depăşită juridic”.

„Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară, ca să dau un exemplu. Adică să înţelegem: domnul Neaşcu nu a furat nimic şi, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un consiliu de administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva, şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni. (…) Asta e corupţie? Am înţeles că domnul Neaşcu a avut o condamnare pe această incompatibilitate, (…) conflict de interese, dar e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu-i apare nimic în cazier”, a afirmat preşedintele PSD.

Marian Neacşu este vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

El a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese pentru că îşi angajase ilegal fiica la biroul său parlamentar. 

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate