marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiCîțu despre protestul de la metrou: Nu vom permite să fim şantajaţi...

Cîțu despre protestul de la metrou: Nu vom permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot

Nu vom permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot, a declarat premierul Florin Cîţu în legătură cu protestul de la metrou din ziua de vineri 26 martie. Acesta a anuțat că se vor lua mai multe măsuri. 

„Nimeni nu este mai presus de lege! Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi: recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi; constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor; Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi; instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală; sesizări penale care au fost deja făcute”, a scris premierul într-un mesaj postat pe Facebook.

El a precizat că orice negociere va fi făcută cu respectarea strictă a legii.

„În mandatul meu, nu voi permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot. Aşa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. REFORMA companiilor de stat continuă!”, a susţinut prim-ministrul.

Circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată, vineri, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Sindicalistul Ion Rădoi a anunțat că protestul nu a fost despre închiderea spațiilor comerciale gestionate de sindicatul pe care-l conduce, ci despre majorarea salariilor care a fost promisă și nu a fost făcută. Din cauza protestului de vineri STB a trebuit să suplimenteze mijloacele de transport în comun, dar tot nu au fost de ajuns, astfel că în oraș s-a produs un haos imens.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate