marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăCîțu, groparul PNL și al românilor în pandemie, a ajuns să fie...

Cîțu, groparul PNL și al românilor în pandemie, a ajuns să fie apreciat majoritar de asiatici, dar și aceia creați de boți

Florin Cîțu, penalul-bețiv din fruntea PNL și al guvernului interimar, se află în centrul unui nou scandal de imagine după ce, de o săptămână încoace, postările de pe pagina sa de Facebook au fost ”apreciate”, cu mii de likeuri false, de ”admiratori” din toată lumea, cei mai mulți fiind din Asia și Eurasia (Singapore, Vietnam, Coreea de Sud, Thailanda, Turcia, Rusia etc. etc.). Majoritatea fanilor lui Cîțu, care nu există în realitate, sunt de fapt boți, programe informatice care execută anumite comenzi, cam cum fac membrii clicii lui Cîțu din fruntea PNL și a țării.

Metoda cumpărării de like-uri, de la firme specializate, este cunoscută în rândul politicienilor impopulari, care vor să-și creeze o imagine pozitivă cumpărând simpatie cu basculanta.

Este și cazul lui Florin Cîțu, care, după ce și-a pus bocancul pe grumazul României, împreună cu președintele Iohannis, ignorând pandemia și lăsând țara fără guvern cu puteri depline în timp ce românii mor cu sutele, zilnic, s-a trezit fără admiratorii autohtoni și cu o încredere, din partea populației, în sondaje, de doar câteva procente.

A ordonat, prin urmare, creșterea popularității.

Numai că, probabil din cauza faptului că și-a angajat niște habarniști pentru operațiunea de PR, cei care i-au livrat like-urile plătite au greșit zona de colectare a lor, iar în loc de aprecieri din Europa, care nu bat la ochi, au folosit marfă asiatică, numele de thailandezi, coreeni, vietnamezi sau singaporezi care-l ”apreciază” pe groparul PNL sărind imediat în ochii celor care-i vizitează profilul de Facebook.

Așa s-a aflat despre operațiunea de spălare a imaginii lui Cîțu cu asiatici cumpărați la pachet și livrați la basculantă, vărsați la grămadă peste postările penalului.

Unul dintre cei care au comentat printre primii ”simpatia” asiatică pentru Cîțu a fost Vlad Voiculescu.

”Relaxat sâmbătă dimineața, am zis să verific ce a mai glăsuit liderul echipei câștigătoare, urmașul Brătienilor, cel mai mare dușman al PSD. Pare că premierul demis al țării nu prinde foarte bine în România dar la nivel internațional rupe! Atât în spațiul ex-sovietic cât și în Vietnam! Postarea este aici. Selectați doar like-urile de la postare și o să vedeți ce premier demis popular avem.” – a scris Voiculescu pe pagina sa de socializare.

”Aprecierile” contra-cost au început să-i inunde pagina începând cu seara de 29 octombrie, când mitomanul demis din fruntea guvernului anunța că ”România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor” și că ”va depăși și Polonia, așa cum anunță Banca Mondială”. A primit peste 3.300 de likeuri.

La fel s-a întîmplat și la dezvăluirea Cîțu-lui privind prezența sa, neconfirmată de altcineva, la Colectiv în seara tragediei. Allte peste 5.500 de likeuri!

Ultima dintre postările Cîțu-lui, degrabă iubit de coreeni și thailandezi, cea în care a dezvăluit că a găsit numeroasele puncte comune cu PeSeDe-ul, a adunat iarăși sute de chibiți asiatici generoși basculați la grămadă pe pagina lui de socializare.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate