vineri, mai 27, 2022
AcasăAgenda ZileiCîțu: Guvernarea PNL repară mizeriile şi populismele guvernărilor PSD

Cîțu: Guvernarea PNL repară mizeriile şi populismele guvernărilor PSD

Guvernarea PNL este una responsabilă, vine cu soluţii atât pe partea de cheltuieli cât şi pe cea de venituri pentru a repara mizeriile şi populismele guvernărilor PSD din ultimii ani, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Guvernarea PNL este una responsabilă. Venim cu soluţii atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului administrativ) cât şi pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile şi populismele guvernărilor PSD din ultimii ani”, a scris pe pagina sa de Facebook.

Dinamica creşterilor cheltuielilor cu asistenţa socială este condiţionată, ca în orice ţară din lume, de evoluţia economiei şi a încasărilor la buget, mai ales în situaţia României unde 2/3 din cheltuieli curente sunt salarii şi asistenţă socială.

„În plus, dublarea alocaţiilor, 7,5 miliarde lei, nu a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare – venituri mai mari decât cele bugetate şi/sau reduceri de cheltuieli. Din primul moment am căutat analiza făcută de PSD pentru legea pensiilor. Am căutat sursa de finanţare. Nu am găsit-o. Nu există. Am făcut la fel pentru amendamentul introdus în Parlament care dublează alocaţiile. Nici acolo nu am găsit sursa de finanţare. Iresponsabilitate maximă din partea socialiştilor care în disperarea de a-şi salva imaginea sunt gata să arunce în aer România”, a mai scris Florin Cîţu.

Ministrul susţine în totalitate declaraţia premierului României Orban, potrivit căruia dublarea alocaţiilor pentru copii se va face numai dacă există resurse financiare.

„Dacă există resurse financiare, nu-mi place să mint. Şi dacă am fi vrut să mărim alocaţiile nu am fi putut pentru că Legea bugetului era deja publicată, intrată în vigoare la momentul la care a fost promulgată Legea de creştere a alocaţiilor”, a afirmat Orban. De asemenea, premierul a subliniat că sunt prevăzuţi bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna septembrie, dar nu este 100% aplicarea acestei măsuri, deoarece totul depinde de cum evoluează economia.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate