duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiCîțu: Rectificarea bugetară ar trebui retrasă şi propusă o rectificare negativă

Cîțu: Rectificarea bugetară ar trebui retrasă şi propusă o rectificare negativă

Rectificarea bugetară ar trebui retrasă şi propusă o rectificare negativă având în vedere că există o „gaură” în buget de 9 miliarde de lei, este de părere liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu.

„Rectificarea bugetară, din punctul nostru de vedere, a pornit greşit. Văd că vor să persiste în greşeală şi este mai mult decât greşeală, pentru că, dacă ne uităm la primele şase luni, vedem că această rectificare bugetară de fapt încearcă să ascundă o gaură în bugetul României de 9 miliarde de lei. Dacă ne uităm la cum încearcă să ascundă această gaură, pare mai mult că încearcă să ascundă o fraudă din bugetul României”, a declarat senatorul.

Cîțu le-a cerut public preşedintelui Curţii de Conturi, preşedintelui Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi secretarilor de stat din Ministerul Finanţelor Publice să nu mai gireze şi să nu mai falsifice informaţiile pe care le prezintă public.

„Potrivit legii răspunderii ministeriale, art. 8, prezentarea de informaţii false în faţa Parlamentului şi a preşedintelui României se pedepseşte de la 3 la 6 ani şi cu amendă. Rectificarea bugetară ar trebui retrasă şi făcută o rectificare negativă”, a declarat Cîţu după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. 

În prezent, rectificarea bugetară nu ţine cont de execuţia bugetară pe primele şase luni. 

„Îi cer public lui Eugen Teodorovici să revină şi să-şi asume bugetul pentru 2019, pentru că nu a semnat declaraţia pe propria răspundere, şi să nu-şi mai dea derogare de la legea responsabilităţii fiscal-bugetare”, a mai spus Cîţu. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate