joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiProgramul de iarnă în domeniul energetic va fi adoptat Guvern

Programul de iarnă în domeniul energetic va fi adoptat Guvern

Programul de iarnă în domeniul energetic va fi adoptat Guvern prin care se stabileşte nivelul stocurilor de combustibili în vederea producerii energiei electrice, pe care producătorii trebuie să-l asigure până la data de 1 noiembrie 2019, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă. 

„Ne pregătim din timp pentru sezonul rece şi luăm măsurile pentru asigurarea stocurilor necesare pentru buna funcţionare a sistemului electroenergetic naţional în perioada 1 noiembrie 2019 – 31 martie 2020. Aprobăm în şedinţa de astăzi programul de iarnă în domeniul energetic, prin care stabilim nivelul stocurilor de combustibili în vederea producerii energiei electrice, pe care producătorii trebuie să-l asigure până la data de 1 noiembrie 2019, dar şi necesarul de volum de apă din lacurile de amenajare”, a mai spus Dăncilă.

Astfel, volumul de gaze înmagazinat creşte cu 10% faţă de anul 2018, iar rezervele din marile acumulări hidroenergetice – cu 25%.

„Luăm aceste măsuri pentru ca toate instituţiile şi companiile din domeniu să fie bine pregătite pentru a preîntâmpina orice fel de problemă în aprovizionarea cu energie”, a declarat Dăncilă în deschiderea şedinţei de guvern.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate