sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiCiuca-Cîțului: Opțiunea Ciucă, din nou vehiculată ca alternativă la Cîțu-cîțu-cîțu...

Ciuca-Cîțului: Opțiunea Ciucă, din nou vehiculată ca alternativă la Cîțu-cîțu-cîțu…

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă va fi avansat ca propunere de premier din partea formaţiunii, de o parte din liderii PNL, la şedinţa conducerii PNL de la ora 14.00., potrivit News.ro. În PNL există o tensiune maximă şi o parte din liberali consideră că varianta Ciucă este singura care poate debloca negocierile cu cei de la PSD şi pentru a încheia criza care afectează în primul rând PNL, şi mai puţin PSD.

Potrivit aceleiași surse, într-o discuție cu președintele Iohannis,  Florin Cîţu ar fi cerut asigurări că, deşi nu va mai fi premier, va putea avea controlul asupra tuturor numirilor din Executiv și, în plus, el s-ar fi asigurat că, prin renunţarea la funcţia de premier, nu va exista niciun risc să piardă şefia partidului, au mai precizat sursele liberale.

Preşedintele PNL ar putea să primească în schimb şefia Senatului, fiind al doilea om în stat.

Potrivit G4Media, însă, Florin Cîțu ar urma să-l susțină pe Dan Vîlceanu pentru funcția de premier în ședința BEX programată pentru ora 14, în timp ce prim-vicepreședinții partidului ar urma să susțină varianta Nicolae Ciucă, agreată și de șeful statului.

Miercuri seara, Cîțu ar fi avut o discuție tensionată cu cei patru prim-vicepreședinți, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu și Lucian Bode, care ar fi încercat să-l determine să renunțe la ambiția de a se propune premier.

Florin Cîțu a făcut, miercuri seara, o serie de declarații contradictorii referitoare la propunerea de premier. El a susținut că l-ar fi propus la întâlnirea cu Marcel Ciolacu pe Alexandru Rafila pentru funcția de premier, dar că liderul PSD ar fi refuzat. Liderul PSD i-a transmis joi dimineața, cu ironie, că a auzit din spațiul public că liderul PNL i-ar fi făcut o astfel de propunere și că este total de acord ca Alexandru Rafila să fie propunerea de premier.

 

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate