sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAdministrație publicăCNSU: Ajutoare din rezervele de stat pentru cei afectați de inundațiile din...

CNSU: Ajutoare din rezervele de stat pentru cei afectați de inundațiile din județul Alba

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, precum motorină, construcții modulare, paturi de cazarmament, pături, apă și hrană, care vor ajunge la oamenii din localitățile afectate de inundații din judeţul Alba. 

”Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate în vederea alocării acestora unităţilor administrativ-teritoriale Ocoliş, Câmpeni, Sohodol şi Roşia Montană din judeţul Alba pentru utilizarea în procesul de înlăturare a efectelor fenomenelor hidrometeorologice produse în perioada 15-16.07.2021 şi asigurarea condiţiilor minime de trai pentru populaţia sinistrată de la nivelul localităţilor menţionate, conform prevederilor din anexă” – se prevede în Hotărârea CNSU nr. 47 din 19.07.2021.

Potrivit acestei Hotărâri, este vorba de un total de 35.000 litri de motorină, 8 construcții modulare complete, 260 paturi cu cazarmament, 520 pături, 8.500 litri apă, 2.600 conserve carne și 3.900 conserve pate.

De asemenea, potrivit unei declarații de duminică a premierului Florin Cîţu, făcută după întâlnirea cu primarii din comunele din judeţul Alba cele mai afectate de inundaţii, începând de luni, oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţie.

Inundațiile au făcut ravagii în cele patru localități din județul Alba. În localitatea Ocoliș, spre exemplu, ploile și vijeliile au distrus trei case, iar alte 20 au fost grav avariate. Zeci de persoane au fost evacuate din fața apelor revărsate. În cinci ore au căzut peste 220 de litri de precipitații pe metru pătrat.

A fost un prim efect în România al aceluiași ciclon devastator care a provocat în Germania inundații de o violență nemaivăzută în ultimul secol, care au luat viața a peste o sută de persoane. Și în România, noi regiuni sunt vizate de coduri roșii de inundații și furtuni.

Iată LISTA completă cu necesarul de bunuri de strictă necesitate pentru unităţile administrativ teritoriale Ocoliş, Câmpeni, Sohodol şi Roşia Montană din judeţul Alba

UAT Câmpeni:
– 15.000 litri de motorină
– 140 paturi cu cazarmament
– 280 pături
– 5.000 litri apă
– 1.000 conserve carne
– 2.000 conserve pate
– 1 construcţie modulară completă

UAT Roşia Montană:
– 5.000 litri de motorină
– 6 construcţii modulare complete
– 120 paturi cu cazarmament
– 240 pături
– 3.000 litri apă
– 1.200 conserve carne
– 1.500 conserve pate

UAT Ocoliş:
– 10.000 litri de motorină

UAT Sohodol:
– 5.000 litri de motorină
– 1 construcţie modulară completă
– 500 litri apă
– 400 conserve carne
– 400 conserve pate

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate