sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiComisia de a Veneția recomandă desființarea Secției Speciale și eliminarea tuturor amendamentelor...

Comisia de a Veneția recomandă desființarea Secției Speciale și eliminarea tuturor amendamentelor aduse de deputați la legea de desființare (document)

Comisia de la Veneția recomandă desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și concluzionează că amendamentele votate de Camera Deputaților la Legea de desființare a SIIJ trebuie să fie complet înlăturate.

”Comisia de la Veneția salută intenția autorităților române de a reforma sistemul judiciar și de a reda atribuțiile procurorilor de la DNA și DIICOT și înțelege faptul că primul pas urgent în această reformă mai largă este desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați” – se afirmă în concluziile Punctului de vedere Comisiei la proiectul de lege pentru desființarea SIIJ, adoptat sâmbătă.

Prin scrisoarea din 29 martie 2021, se afirmă într-un comunicat al Comisiei, ministrul Jstiției din România, dl. Stelian Cristian Ion, a solicitat Comisiei de la Veneția un aviz cu privire la proiectul de lege privind  desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (așa cum a fost adoptat de Guvern) și versiunea modificată a aceleiați legi, așa cum a fost adoptată de Camera Deputaților.

Comisia recomandă ca toate amendamentele aduse acestei legi să fie complet înlăturate.

”Pe ansamblu, amendamentele adoptate în Camera Deputaților ridică numeroase semne de întrebare atât pe conținut, cât și pe procedură. Comisia de la Veneția recomandă ca aceste amendamente să fie înlăturate complet. Comisia de la Veneția dorește să sublinieze că desființarea Secției Speciale este doar un prim pas în procesul de reformă și că încurajează autoritățile române să continue cu un proces de reformă mai larg”– se afirmă în comunicat.

Iată Punctul de vedere al Comisiei de la Veneția cu privire la Poliția politică a magistraților înființată de mafia lui Dragnea:

comisia-de-la-venetia-sectia-speciala

 

 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate