miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiCompaniile ar putea depune cereri pentru reeșalonarea datoriilor până la 15 ianuarie

Companiile ar putea depune cereri pentru reeșalonarea datoriilor până la 15 ianuarie

Guvernul va propune ca data limită până la care companiile pot depune cereri de eşalonare a datoriilor cumulate în perioada pandemiei să se prelungească până la 15 ianuarie 2021, a anunțat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. 

„Data limită pentru reeşalonarea datoriilor acumulate de companii de la începutul stării de urgenţă până la data de 25 octombrie era 15 decembrie. Voi propune în şedinţa de guvern din această săptămână prelungirea acestei date până la 15 ianuarie. Mediul de afaceri spune că are nevoie de mai mult timp, iar din punctul nostru de vedere, execuţia bugetară stă bine şi vom prelungi acest termen limită până la care se pot depune aceste cereri de reeşalonare”, a declarat Florin Cîţu.

El a abordat măsurile financiare impuse de criza sanitară, dar şi modul în care va fi construit bugetul pentru anul viitor, subliniind nevoia de predictibilitate, dar şi de măsuri privind digitalizarea, care vor creşte veniturile bugetare.

Cîţu a dat ca exemplu introducerea facturilor electronice, iniţiativă care estimează că va aduce la buget un plus de 20 de miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 2% din PIB.

Guvernul a mai acordat și o serie de ajutoare de stat pentru companiile din turism, astfel încât acestea să poată trece peste perioada grea a lui 2020. Ajutoarele constau în 20% din cifra de afaceri pentru anul 2019, dar nu mai mult de 800.000 de euro pentru fiecare companie.

În ședința de Guvern de săptămâna trecută s-a aprobat un astfel de plan în valoare de 500 de milioane de euro, banii urmând să die acordați până la începutul verii viitoare.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate