sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiPopescu: Ne aflăm într-o criză economică suprapusă peste criza sanitară

Popescu: Ne aflăm într-o criză economică suprapusă peste criza sanitară

În momentul de faţă, ne aflăm într-o criză economică suprapusă peste criza sanitară, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu care spune că nu se aşteaptă să urmeze o criză imensă.

„Suntem în criză economică, dar suntem într-o criză care este suprapusă peste o criză sanitară. Nu aş spune că urmează o criză imensă, este o criză economică suprapusă peste criza sanitară. Aţi văzut primul pas pe care l-am făcut vizavi de întreprinderile mici şi mijlocii, de capitalul autohton, cu acel miliard de euro pe care dorim să-l introducem în economie până pe 31 decembrie”, a declarat ministrul Economiei.

Potrivit lui, se lucrează în momentul de faţă la direcţiile strategice şi sunt în negocieri foarte clare cu Comisia Europeană pentru Planul naţional de rezilienţă.

„Practic vorbim de alte 30 de miliarde de euro şi ne batem la Comisia Europeană şi cred că vom obţine acceptul acesteia ca din acest plan de rezilienţă să fie finanţat un capitol special pentru întreprinderi mici şi mijlocii”, a explicat ministrul Economiei.

Popescu a afirmat, totodată, că îi încurajează pe întreprinzătorii români să-şi dezvolte afacerile inclusiv în afara graniţelor ţării.

„Încurajăm investiţiile străine în România, dar pe de altă parte încurajez întreprinderile româneşti care vor să se ducă să investească ele în afară, la rândul lor, pentru că, de ce nu, putem şi vom putea să facem acest lucru sprijinind societăţile care doresc să se ducă să facă investiţii în altă parte”, a mai spus Virgil Popescu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate