vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiUn judecător din completul de 5 „al lui Dragnea” iese la pensie

Un judecător din completul de 5 „al lui Dragnea” iese la pensie

Un judecător din completul de 5 „al lui Dragnea” iese la pensie, asta după ce, secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cererea de pensionare a judecătoarei Luciana Mera de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 1 iunie. 

Judecătoarea Luciana Mera face parte din completul de cinci judecători de la Instanţa supremă care judecă dosarul DGASPC Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. 

Completul este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa. 

Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la ICCJ. 

Vocile din justiție spun că acesta pare a fi doar un tertip juridic prin care, din iunie, avocații liderului PSD să ceară o rejudecare a dosarului lui Liviu Dragnea pe motiv că respectivul complet de cinci nu mai are aceeași componență. 

În felul acesta, Liviu Dragnea mai trage de timp pe partea cu dosarul și poate, cu puțin noroc, va reuși să fie și candidatul PSD la alegerile prezidențiale de la finele acestui an. 

Dosarul DGASPC Teleorman

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica. 

Potrivit procurorilor Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate. 

Cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman. 

Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. 

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate