joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiConstanța: Anchetă sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere în cazul...

Constanța: Anchetă sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere în cazul blocului cuprins de flăcări

Poliţiştii constănţeni, sub coordonarea unui procuror, fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, în urma incendiului puternic de la blocul din municipiul Constanţa, în urma căruia 36 de autoturisme au fost avariate, iar 35 de apartamente au fost afectate de flacări, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. O cameră de supraveghere suprinde momentul unei explozii, iar două persoane sunt văzute fugind în direcţia opusă.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ancheta vizează stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcţie de probele administrate vor fi dispuse măsurile corespunzătoare.

„Urmare a incendiului care a izbucnit în această dimineaţă, 16 decembrie a. c., în jurul orei 1,00, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcţie de probele administrate se vor dispune măsurile legale care se impun”, a informat IPJ.

O cameră de supraveghere aflată vis-a-vis de bloc surprinde momentul unei explozii, iar apoi două persoane sunt văzute fugind în direcţia opusă celei din care se produsese incendiul.

Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului.

Aproximativ 250 de persoane, printre care peste 70 de copii, au fost evacuate, iar nouă adulţi şi minori – transportaţi la spital dintre care o persoană a rămas internată, după ce un bloc din municipiul Constanţa a fost în noaptea de miercuri spre joi cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a cuprins mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului.

Au fost avariate 36 de autovehicule, dintre care 25 se aflau în parcarea subterană, iar 11 pe laturile exterioare ale blocului, distruse de flăcări fiind şi 35 de apartamente.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate