sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAdministrație publicăContractul de proiectare şi execuţie a secţiunii 1 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti s-a...

Contractul de proiectare şi execuţie a secţiunii 1 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti s-a semnat

Contractul de proiectare şi execuţie a secţiunii 1 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost semnat la Palatul Victoria, astăzi, acesta fiind unul dintre cele trei care s-au semnat azi. 

Oficialul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR), Narcis Neaga, şi de administratorul companiei Porr Construct SRL au semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 1 Sibiu-Boiţa. 

„Primul contract are în vedere o autostradă foarte importantă şi demult aşteptată de români – autostrada Piteşti-Sibiu, secţiunea 1 Boiţa-Sibiu. Încă din primul mandat de ministru am înţeles că străpungerea Carpaţilor este o prioritate pentru dezvoltarea economică a României. Secţiunea Sibiu-Boiţa nu înseamnă doar o simplă secţiune a unei autostrăzi, aşa că în anul 2017 Guvernul PSD-ALDE a deblocat şi a lansat procedura de achiziţie publică pentru primele loturi ale autostrăzii Sibiu-Piteşti. (…) Valoarea contractului este de 612 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 129 de milioane de euro, durata de realizare a acestui contract este de 48 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţie”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Alte două contracte semnate 

AL doilea contract de proiectare şi execuţie pentru lotul 3 din autostrada de centură a municipiului Bucureşti secţiunea Sud – a fost semnat de Narcis Neaga, de directorul executiv Aktor SA şi de administratorul special Euro Construct. 

„Al doilea contract este cel al lotului 3 al autostrăzii de centură a municipiului Bucureşti, secţiunea Sud. Valoarea contractului este de 853 de milioane de lei, echivalent a 180 de milioane de euro, fără TVA. (…) Acest sector face parte din centura Bucureşti Sud, care va asigura conexiunea reţelei TEN-T, respectiv legătura dintre autostrada A1 Piteşti-Bucureşti şi autostrada A2 Bucureşti-Constanţa”, a precizat Cuc. 

Al treilea contract, cel privind furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului pentru Magistrala 5 secţiunea Râul Doamnei-Eroilor a fost semnat de directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, şi de director general Alstom Transport SA. 

Potrivit lui Cuc, acest contract se referă la sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului, inclusiv echipamentul de siguranţă îmbarcat pe tren şi sistemul de informare dinamică. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate