joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiTăriceanu: Augustin Lazăr - acest Vasile Roaită al Opoziției

Tăriceanu: Augustin Lazăr – acest Vasile Roaită al Opoziției

Președintele Senatului nu se dezminte și îl compară pe procurorul general al României cu un fost spion al Securității din secolul trecut, mai precis un Vasile Roaită al Opoziției. 

„Augustin Lazăr – acest Vasile Roaită al Opoziției. Cei tineri cunosc mai puțin povestea. După instaurarea regimului comunist ne-am pricopsit, printre mulți alții, cu o figură luminoasă de erou al luptei anticapitaliste: bravul Vasile Roaită, muncitorul care a tras sirena la Atelierele CFR Grivița avertizând greviștii că vine poliția regimului odios peste ei. Roaită a plătit cu viața devotamentul său, fiind împușcat de bestiile de polițiști. Firesc să vină onorurile: în câțiva ani, spitale, școli, străzi, localități, gospodării agricole, bașca o stațiune de pe litoral, au fost botezate cu numele eroului, fără a mai vorbi de statui, tablouri ori poezii ce-i erau dedicate”, spune Tăriceanu.

Acesta își continuă povestea pe pagina personbală de Facebook. 

„Asta până pe la începutul anilor ’60, atunci când comuniștii au descoperit în arhive nu doar că Roaită nu fusese erou al Griviței, nu era grevist, nu trăsese nici o sirenă, ci era chiar infiltrat de Siguranță printre muncitori ca să-i spioneze. Peste noapte, “martirul” a fost ras din manuale. Școlile, spitalele, străzile, etc. au primit nume noi, iar stațiunea “Vasile Roaită” a devenit Eforie Sud”, a mai declarat președintele senatorilor români.

Potrivit lui, azi, vremurile s-au schimbat. „Lupta de clasă s-a emancipat: unii primesc onoruri abia după ce se află că erau slugile sistemului odios. Rămâne cum am stabilit: LazarRevocat!”, își încheie discursul pe pagina de socializare șeful senatorilor. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate