duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiCSM: Lazăr nu avea la dosar o rezoluție de clasare a dosarului...

CSM: Lazăr nu avea la dosar o rezoluție de clasare a dosarului lui Iohannis

În dosarul cu propunerea de numire a lui Augustin Lazăr la conducerea Parchetului General nu există niciun document care să facă referire la o rezoluţie de clasare care privea preşedintele României în funcţie, i-a transmis Consiliul Superior al Magistraturii procurorului general, Augustin Lazăr 

Ca urmare a raportului privind activitatea managerială a procurorului general al României iniţiat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, acesta solicitase Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul CSM,  să i se elibereze o copie a „rezoluţiei de clasare care privea preşedintele României în funcţie”. Augustin Lazăr spunea că documentul s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa în funcţie. CSM i-a transmis lui Augustin Lazăr că la dosar nu există un astfel de document. 

„Urmare a adresei dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă că în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră”, potrivit documentului transmis de CSM lui Augustin Lazăr. 

Toader a anunţat săptămâna trecută că a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr. În Raportul privind activitatea managerială se precizează că preşedintele Klaus Iohannis nu ar fi verificat regularitatea procedurii de numire a lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general al României, propunerea fiind făcută de ministrul Justiţiei de la acea dată cu nerespectarea prevederilor legale. 

„Nu cunoaştem dacă motivul acestei scăpări are vreo legătură cu faptul că în dosarul de candidatură al actualului procuror general era tocmai o rezoluţie de clasare care privea preşedintele României în funcţie”, se menţionează în Raport. 

Subiectul a fost adus în discuție chiar și de fostul președinte al României, Traian Băsescu. „Tudorel Toader afirmă că în dosarul înaintat de Ministerul Justiţiei către CSM şi către Iohannis în procesul de numire în funcţia de Procuror General, s-ar fi aflat şi o ordonanţă prin care Augustin Lazăr ar fi aprobat un NUP în favoarea preşedintelui. Dacă a fost aşa, ar semăna a şantaj la Preşedintele României. Augustin Lazăr afirmă că nu a existat un asemenea document în dosarul său. Este clar că unul din doi, ori Toader ori Lazăr, minte fără ruşine, unul pentru a-l demite pe celălalt iar celălalt pentru a se menţine pe funcţie”, a scris Traian Băsescu. 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate