marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiCu primăria în faliment, Firea vrea să dea câte 1.000 de euro...

Cu primăria în faliment, Firea vrea să dea câte 1.000 de euro celor care au fost infectați cu COVID-19 pentru a dona plasmă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, să dea câte 1.000 de euro celor care au fost infectați cu COVID-19 pentru a dona plasmă, deși primăria este în faliment din cauza procesului cu Costel Costanda în care trebuie să-i plătească acestuia 115 milioane de euro. 

Mai exact, edilul va introduce pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General un proiect în baza căruia pacienţii trataţi de COVID-19 care donează plasmă ar urma să beneficieze de un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro, sub forma tichetelor de masă sau pentru medicamente.

„Am scris un proiect dedicat acestei nevoi stringente, împreună cu medicii de la Administraţia Spitalelor, pe care îl voi adăuga joi pe ordinea de zi a Consiliului General. În esenţă, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienţi trataţi să fie salvatorii celor care suferă, prin întâlniri, discuţii, argumente umanitare. În plus, la acest efort vom adăuga şi un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro, sub forma tichetelor de masă şi/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului, dar şi alte produse necesare”, a scris Firea pe Facebook.

1.000 de euro pentru cei infectați de COVID-19

Potrivit ei, în mod normal, legislaţia privind donarea nu prevede şi stimulente financiare, dar pandemia de COVID-19 reprezintă o situaţie de excepţie.

„Suntem în pandemie, deci într-o situaţie excepţională. Chiar dacă, în timpuri normale, legislaţia privind donarea nu prevede şi stimulente financiare, acum suntem într-o situaţie de excepţie. Prin urmare, este nevoie de o excepţie de la lege, pentru a salva cât mai multe vieţi! Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice şi cutumiare, atunci când este vorba despre un interes superior: salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecţiei COVID-19”, a susţinut primarul general.

Potrivit Gabrielei Firea, cei aproape 30.000 de pacienţi trecuţi prin infecţia cu SARS-CoV-2 ar putea să-i salveze pe cei care au forme mai dificile de boală.

„Toate ţările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieţi. S-au creat, deja, programe naţionale pentru stimularea donării de plasmă. În România, din păcate, nu există un astfel de program concret. Doar lamentările Ministerului Sănătăţii că pacienţii vindecaţi nu prea vor să doneze (până în 400 au donat, din 30.000 vindecaţi)”, a adăugat Firea.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate