sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAdministrație publicăDă cu Mafia de toți pereții: Primarul Clotilde Armand anunță că a...

Dă cu Mafia de toți pereții: Primarul Clotilde Armand anunță că a demontat 17 panouri amplasate ilegal de Euromedia

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat duminică seara că în ultima săptămână au fost demontate, de primărie, 17 panouri publicitare ilegale ale firmei Euromedia, în spatele căreia s-ar afla Sebastian Ghiță. În plus, firma a fost amendată cu 340.000 de lei.

”În ultimele 7 zile am demontat 17 panouri ilegale care aparțin firmei Euromedia – în spatele căreia se află Sebastian Ghiță. Pentru aceste 17 panouri s-au dat amenzi în valoare de 340.000 de lei și toate cheltuielile făcute pentru demolarea panourilor vor fi imputate societății” – anunță Primarul Sectorului 1, pe pagina sa de Facebook.

Clotilde Armand susține că decuplarea televiziunii lui Sebastian Ghiță, RTV, de la banii primăriei Sector 1, este motivul pentru care ea și echipa ie de la Sectorul 1 sunt linșați mediatic de acest post de televiziune.

”În caz că vă întrebați de ce de opt luni de zile eu și echipa mea suntem linșați mediatic la postul de televiziune controlat de același Sebastian Ghiță.

Iată faptele:

Euromedia Group SA este în prezent deținută de Alexandru Ștefan Nanu, unul dintre patronii clubului Nuba, fost vicepreședinte la TSD Prahova, prietenul foștilor deputați PSD, Sebastian Ghiță și Vlad Cosma.

Despre această firmă dezvăluiam, anul trecut, că a primit un contract de 18 milioane de euro de la Primăria Capitalei pentru achiziția de mobilier urban pentru statii de troleibuz și statii de autobuz.

În anul 2018, firma Euromedia a primit sute de mii de lei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri de la fostul primar al Sectorului 1.

O companie care se crede atotputernică și în care au avut sau au interese, prin interpuși și firme paravan – fostul liberal Vlad Moisescu și actualul parlamentarul PSD Dan Cristian Popescu.

Spun asta ca să înțelegeți de ce nimeni, niciodată, nu i-a deranjat în București, deși au zeci de panouri de publicitate montate ilegal.

În plus, spre supărarea lui Sebastian Ghiță, televiziune RTV a fost decuplată de mine de la banii Sectorului 1. Contracte încheiate prin Centrul Cultural și Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate, zeci de mii de euro pentru publicitate mascată din fonduri publice în favoarea fostului primar PSD dea Sectorul 1.

Aceste panouri publicitare aparțin unor firme controlate de foști politicieni sau oameni de afaceri certați cu legea, care au profitat ani de zile de pe urma ilegalităților și „toleranța” funcționarilor din primărie.

Dar mesajul nostru este ferm: nimeni nu este mai presus de lege în Sectorul 1! Nici măcar dl. Ghiță cu aparatul lui de kompromat” – scrie Clotilde Armand pe pagina sa Facebook.

Oficial, în actele publice, Euromedia este controlată de Ștefan Nanu

Potrivit termene.ro, Euromedia Group SA ste deținută de Stalex PR & Media Events SRL (74,998%) și de George Nicolaie (25,002%).

Stalex PR & Media Events SRL este deținută de asociatul unic Nanu Ștefan Alexandru, din Cornu de Jos – Prahova.  George Nicolaie este reprezentant asociat persoană juridică al Companiei Municpale Parcuri și Grădini București SA, companie deținută de Consiliul General al Municipiului București (99,99943%) și de Service Ciclop SA (0,00057%).

conexiuni Euromedia (schema realizată de termene.ro)

Ștefan Nanu este fiul primarului din Cornu, cel mai longeviv primar PSD din Prahova

Ștefan Alexandru Nanu este fiul primarului din Cornu și prieten al foștilor deputați PSD, Vlad Cosma și Sebastian Ghiță. Alexandru Nanu este, printre multe altele, acționar al cluburilor și restaurantelor Nuba din București și Constanța.

Tatăl lui, Cornel Nanu, este primar PSD în comuna lui Adrian Năstase, Cornu, aflat la al optulea mandat. El este cel mai longeviv primar din Prahova, ”conduce Primăria Cornu din 22 decembrie 1989, primul mandat de primar ales l-a obținut în 1992, iar la alegerile locale din 27 septembrie 2020 a câștigat cel de-al 8-lea mandat de primar” – potrivit campinatv.ro.

Euromedia este condusă de Ionuț Coldea, ca director general, ceilalți administratori fiind Nanu Ștefan-Alexandru și Sorin Enache, iar Ilie Cătălin Marius este împuternicit, potrivit termene.ro.

În trecut, Euromedia era controlată de Sebastian Ghiță

O anchetă publicată în 2014 în Gândul, dar ștersă ulterior de pe site, arăta, potrivit paginademedia.ro, că Euromedia era controlată încă de pe atunci de Sebastian Ghiță.

”Cine sunt investitorii din umbră? Este vorba, pe de o parte de Sebastian Ghiţă (PSD), sub influenţa căruia se află Euromedia şi Affichage România, primele două companii, însumând peste 40% din piaţă, dar şi despre Vlad Moisescu şi Dan Cristian Popescu, recent cooptaţi în PDL, prin fuziunea acestuia cu ILR şi FC, mai arată Gândul” – scria, în 2014, paginademedia.ro.

Atunci, ca și acum , în fruntea societății de panotaj stradal se aflau/află Ionuț Coldea și Sorin Enache – unul dintre oamenii de bază ai lui Sorin Ovidiu Vîntu în postul Realitatea TV.

 

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate