marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiDAN: Avansarea la general a colonelului Cătălin Paraschiv, făcută ca la carte

DAN: Avansarea la general a colonelului Cătălin Paraschiv, făcută ca la carte

Propunerea de avansare în grad a colonelului Cătălin Paraschiv a urmat toţi paşii de legalitate, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. 

Ministrul a mai spus că respectă prezumţia de nevinovăţie a acestuia, despre care spune că este folosită de Administraţia Prezidenţială doar când îi convine. 

„Propunerea de avansare în grad a colonelului Paraschiv a urmat toţi paşii de legalitate şi cred că am precizat că în mai, în CSAT, s-a aprobat participarea la concurs a colonelului Paraschiv. Ulterior, decizia de avansare în grad aparţine preşedintelui, dar pot să vă asigur că, în egală măsură, Ministerul Afacerilor Interne, respectiv ministrul, care a făcut această propunere, ştie şi cunoaşte şi respectă prezumţia de nevinovăţie. Dacă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o folosim doar când ne convine sau ne referim la ea doar când ne este profitabil, este altceva”, a spus Carmen Dan la sediul Arhivelor Naţionale. 

Legat de desecretizarea raportului despre evenimentele din 10 august, Carmen Dan spune că sunt aşteptate rezultatele acestei evaluări.  

„Este rezultatul unei comisii care face această evaluare. De altfel, s-a transmis către Parchetul General un răspuns vizavi de anumite documente pentru care acea comisie a decis declasificare. Urmează să se finalizeze acest proces. Noi ne uităm cu atenţie şi aştept rezultatul acestei evaluări, dar colegii mei care lucrează în această comisie se uită cu atenţie asupra tuturor textelor de lege care permit declasificarea”, a mai spus Carmen Dan. 

Colonelul Cătălin Paraschiv, care a coordonat intervenţia Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei la protestul din 10 august, a fost propus, pe 22 septembrie, pentru acordarea gradului de general de brigadă cu o stea.

„Pe data de 10 mai, CSAT a aprobat participarea ofiţerului la examenul pentru trecerea în corpul generalilor, iar la data de 11 octombrie acesta a susţinut şi promovat examenul pentru acordarea gradului de general de brigadă cu o stea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ca urmare a promovării acestui examen, a fost înaintată către Administraţia Prezidenţială propunerea de a acorda ofiţerului gradul militar de general de brigada cu o stea”, se arăta într-o informare a MAI. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate