marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiDan Barna, candidat la prezidențiale, Dacian Cioloș, premier

Dan Barna, candidat la prezidențiale, Dacian Cioloș, premier

Dan Barna va fi candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, iar Dacian Cioloș, candidatul pentru funcţia de premier, însă propunerile trebuie validate de structurile de conducere ale celor două partide.

„Duminică, la ora 11,00, împreună cu Dan Barna vom avea o conferinţă de presă şi vom anunţa acolo rezultatul acestor negocieri, după ce rezultatul va fi confirmat de conducerile celor două partide. Azi am finalizat discuţiile, dar avem o procedură internă: structurile de conducere – consiliul naţional la noi, comitetul politic la USR – trebuie să ia cunoştinţă de rezultatul acestor negocieri, să le aprobe şi abia după aceea putem vorbi de încheierea discuţiilor şi a negocierilor”, a afirmat Cioloş într-o emisiune la Digi24.

Potrivit lui, este vorba de respectarea unei proceduri interne în partid şi de respect faţă de conducerile celor două partide. Cioloș a mai spus că Dan Barna din partea USR a fost desemnat deja candidatul partidului pentru Preşedinţia României

„Iar din discuţiile pe care le-am avut, am ajuns la concluzia că e important să vorbim nu doar de alegerile prezidenţiale, şi mai ales despre cum să guvernăm România, pentru că obiectivul nostru, al Alianţei, este să putem forma o majoritate în 2020, după alegerile parlamentare. Şi atunci am decis să prezentăm un tandem, în aşa fel încât în această campanie să vorbim şi despre modul în care trebuie să redefinim şi să consolidăm poziţia preşedintelui, să avem cu adevărat o republică semiprezidenţială, iar pentru asta e nevoie de modificarea Constituţiei, dacă avem o majoritate în Parlament”, a mai spus liderul PLUS.

Acesta a afirmat că, în ultimii ani, românii au dus-o tot mai rău și doresc să știe cum văd cei din Alianța USR-PLUS, viitorul României și ce pot face aceștia, având în vedere că după 2016 a fost o guvernare catastrofală, preocupată mai mult să atace justiţia decât să crească bunăstarea românilor.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate