marți, octombrie 3, 2023
AcasăAdministrație publicăDan: „Firea să dea lumea în judecată pe banii ei”. Firea: „Am...

Dan: „Firea să dea lumea în judecată pe banii ei”. Firea: „Am dat în judecată pentru restabilirea adevărului”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, îi recomandă fostului primar al Bucureștiului să dea lumea în judecată pe banii ei, după ce, fostul edil a intentat mai multe procese atât jurnaliștilor cât și unor instituții. 

„Gabriela Firea continuă să fie dominată de nervii şi resentimentele cu care a condus Primăria. Dacă vrea să facă scandal şi ca ex-primar, să fie pe baricade pentru o închipuită ‘onorabilitate’, îi recomand să dea lumea în judecată pe banii ei. Primăria Capitalei a ieşit din stupidele războaie cu presa în care a angajat-o fostul primar şi e foarte bine aşa. Avem treburi mai importante de făcut”, a scris edilul general, pe Facebook.

El a menţionat că în timpul fostei administraţii au fost date în judecată nu doar instituţii de presă, ci şi persoane fizice, şi că s-au cerut daune imense, de peste 1 milion de euro, lucru care arată clar intenţia de a intimida presa şi de a descuraja orice jurnalist să critice primarul sau primăria.

„Al doilea lucru e faptul că, în mintea Gabrielei Firea, Primăria Capitalei se confunda cu propria ei persoană. A fost un delir de grandoare care a durat patru ani, care s-a combinat cu risipă şi corupţie şi a costat foarte mult bucureştenii. Primăria Municipiului Bucureşti a fost luată ostatică în războaiele Gabrielei Firea, în nesfârşita ei campanie de imagine şi în scandalurile pe care periodic le-a provocat. Ieşim acum din această paradigmă, pentru a avea o primărie normală, interesată de soluţii şi nu de conflicte”, a scris Nicuşor Dan.

Totodată, fostului viceprimar Aurelian Bădulescu i-a transmis că va suporta şi el rigorile legii privind denunţurile calomnioase.

„Cât despre sfetnicul său procesoman, domnul Aurelian Bădulescu, lăsat să mai otrăvească atmosfera în CGMB cu aceleaşi metode, îl anunţ că nu mă intimidează plângerile penale mincinoase şi că va suporta şi el rigorile legii privind denunţurile calomnioase”, a menţionat Dan.

Firea să dea lumea în judecată pe banii ei

Municipalitatea va renunța la dosarele pornite de fosta administraţie împotriva presei şi opozanţilor şi care se află în prezent pe rolul instanţei.

Gabriela Firea i-a reproşat că acţionează în dispreţul legii şi că plângerile formulate de Direcţia juridică a Primăriei Capitalei în mandatul său se referă la restabilirea adevărului privind acţiunile instituţiei primarului general, a directorilor, funcţionarilor publici.

„Ne-am îndreptat împotriva celor care au lansat informaţii false despre Primăria Capitalei. Am dorit ca în instanţă să fie apărată activitatea noastră care a fost în conformitate cu spiritul şi litera legii. Dacă pe noul primar nu îl interesează adevărul, corectitudinea şi onorabilitatea instituţiei pe care o conduce, este problema lui. Nici nu mă miră! Un om care a făcut trafic de influenţă pentru nişte interlopi care şi-au construit casa pe domeniul public, în parc, în dispreţul legii, nu poate fi decât o persoană care dispreţuieşte legea, instituţiile statului, care nu dă doi bani pe colegii săi din primărie şi pe adevăr”, a scris Firea, pe Facebook.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate