marți, iunie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiDăncilă dă și fuge. Luni, adoptă OUG pe legile Justiției și apoi...

Dăncilă dă și fuge. Luni, adoptă OUG pe legile Justiției și apoi pleacă în țările Golfului Persic

Luni dimineaţă, la ora 9,00, este programată o şedinţă de Guvern pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe legile Justiţiei, a declarat Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

Tot acesta este cel care a anunțat că premierul Viorica Dăncilă va efectua săptămâna viitoare o deplasare de o săptămână în Turcia şi în ţările Golfului.

„Va fi o deplasare de o săptămână, este o deplasare în Turcia, care va fi luni, marţi şi miercuri va fi Dubai şi Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuweit”, a declarat ministrul Afacerilor Externe la Palatul Parlamentului. 

Potrivit lui, vizita aceasta ca și restul pe care le-a făcut până acum, sunt concentrate pe probleme de colaborare economică şi atrageri de investiţii în România, un punct forte fiind, din acest punct de vedere, prezentarea celor aproximativ 12 proiecte parteneriat public-privat pentru infrastructura din România.

„Aşa cum ştiţi, ţările Golfului sunt ţări care dispun şi de instituţii specializate în investiţii în alte ţări şi evident că este un interes deosebit din punctul nostru de vedere să explicăm, să prezentăm, care sunt avantajele investiţiei în România în proiecte de top parteneriat public-privat”, a mai spus Meleșcanu.

Aacesta a ținut să precizeze că, „în ce priveşte Turcia, este vorba de o relaţie foarte strânsă, este unul din partenerii noştri importanţi în această zonă şi cu această ocazie se vor mai semna şi diverse memorandumuri de consultare între ministerele de externe, unele programe, de exemplu pe Emirate, probabil vom face un memo pentru turism, ridicarea unor vize, paşapoarte diplomatice şi de serviciu, avem şi altele, dar accentul central este pus pe colaborarea economică şi promovarea investiţiilor în România”.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate