marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiVerdict CSM: Adina Florea, propusă pentru conducerea DNA, ”are o capacitate de...

Verdict CSM: Adina Florea, propusă pentru conducerea DNA, ”are o capacitate de analiză şi de sinteză redusă” și ”sincope în raportarea sa la valori precum onestitatea şi imparţialitatea”

Ministerul Justiției a primit avizul secţiei pentru procurori a CSM, referitor la desemnarea Adinei Florea în funcţia de procuror-şef DNA, a anunțat ministrul Tudorel Toader. 

„Avizul va fi analizat în cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflată în derulare”, a scris Tudorel Toader pe contul său de Facebook.

În motivare, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a remarcat, cu ocazia interviului susţinut de Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA, că aceasta prezintă rezistenţă scăzuta la stres, dar și o capacitate de analiză şi de sinteză redusă. În plus s-a mai remarcat și faptul că aceasta are sincope în raportarea sa la anumite valori precum onestitatea şi imparţialitatea. 

„Referitor la aptitudinile manageriale necesare funcţiei pentru care doamna procuror candidează, Secţia a remarcat, cu ocazia interviului, o rezistenţă scăzuta la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă, precum şi anumite sincope în raportarea sa la anumite valori precum onestitatea şi imparţialitatea, atribute indispensabile personalităţii managerului”, notează Secţia pentru procurori în motivarea avizului negativ

În şedinţa din data de 8 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. 

Adina Florea a fost propunerea ministrului Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DNA, după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată. 

 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate