marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiDăncilă ia în calcul restructurarea Guvernului în Parlament

Dăncilă ia în calcul restructurarea Guvernului în Parlament

Premierul României Viorica Dăncilă ia în calcul restructurarea Guvernului în Parlament, șeful Executivului acuzându-l pe preşedintele Klaus Iohannis că, prin refuzul de a numi miniştrii interimari, ignoră într-un dispreţ total reguli, legi şi decizii ale Curţii Constituţionale.

„Vreau să îi asigur pe toţi că nu ne temem şi luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament”, a declarat Dăncilă la începerea şedinţei de guvern.

Potrivit ei, deja Curtea Constituţională a stabilit, prin Decizia 875/2018, că preşedintele în funcţie nu are niciun drept să refuze aleatoriu numirile miniştrilor interimari şi că aceştia trebuie numiţi pentru a fi asigurată buna funcţionare a Guvernului până când Parlamentul se va exprima asupra remanierii.

„Această situaţie creată de preşedintele Iohannis, care, prin refuzul de a numi miniştrii interimari, ignoră într-un dispreţ total reguli, legi şi decizii ale Curţii Constituţionale, poate produce consecinţe grave pentru cetăţenii acestei ţări şi pentru relaţiile României cu partenerii externi”, a arătat Viorica Dăncilă.

Potrivit prim-ministrului, refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a numi miniştrii interimari este un abuz constituţional şi de putere”” pe care acesta „îşi permite să îl facă la adăpostul imunităţii absolute pe care o are în faţa legii”.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate