joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă îl trădează pe Dragnea și merge la vot la referendum

Dăncilă îl trădează pe Dragnea și merge la vot la referendum

Viorica Dăncilă îl trădează pe Dragnea și va merge la vot, dar nu își va exprima public opţiunea exprimată, care va fi însă în concordanţă cu linia stabilită de partid. 

„Am spus că merg la referendum, dar nu am spus modul în care voi vota, pentru că acest lucru îl vom stabili în cadrul partidului. Sunt un om care respectă partidul, respectă linia partidului, iar modul în care voi vota va fi conform acestei linii. Eu cred că niciodată nu am făcut notă aparte de linia partidului şi cred că este foarte important să merg pe acest drum. Faptul că merg la referendum, faptul că domnul preşedinte Tăriceanu a spus că nu merge… Eu însă respect linia Partidului Social Democrat. Nu voi ieşi public să spun cum voi vota la referendum. Votul este un vot secret”, a declarat premierul la Antena 3. 

Dăncilă exclude faptul că ar dori să valideze demersul preşedintelui Klaus Iohannis, dând semnalul unei apropieri de acesta. 

„Cred că, prin tot ceea ce am făcut şi prin poziţiile publice pe care le-am avut, acest lucru nu poate fi luat în calcul. Mai mult, cred că nu a fost un premier căruia preşedintele Iohannis să îi ceară de mai multe ori demisia. Cum să fie o apropiere? Să luăm ultimul exemplu: Summitul de la Sibiu, unde premierul nu a fost invitat, cu toate că deţine preşedinţia Consiliului UE. Cred că nu este zi în care preşedintele Iohannis, cu toate că vede cifrele reale, să nu spună un eşec al Guvernului. Deci este exclus, iar cine vrea să ducă gândurile în această direcţie – este o pistă falsă”, a mai spus Dăncilă.

În schimb, premierul a spus că vrea o colaborare normală cu toate instituţiile statului, dar acest lucru nu a fost posibil cu preşedintele Iohannis. 

„Din păcate, cu preşedintele Iohannis nu s-a putut coopera şi nu am putut coopera, nici măcar pe preşedinţia Consiliului UE, care era un obiectiv de ţară. Deci este exclus că aş putea să am o apropiere faţă de preşedintele Iohannis”, a subliniat Dăncilă. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate