sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiDarius Vâlcov mai scapă de un dosar. Procurorii nu au strâns destule...

Darius Vâlcov mai scapă de un dosar. Procurorii nu au strâns destule probe

Anchetatorii lui Darius Vâlcov nu au reușit să strângă destule proble impotriva fostului ministrul al Finanțelor de pe vremea lui Liviu Dragnea, astfel că acesta mai scapă de un dosar pe care-l avea deschis. 

Pentru că nu au adus destul proble Tribunalului Gorj l-a achitat pe Darius Vâlcov, pe 24 iulie 2020, pentru instigare la dare și instigare la luare de mită, potrivit deciziei instanței.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Olt, în urmă cu doi ani, alături de Eduard Cincu, subinginer de cadastru la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, Mircea Dogaru, jurist la firma de cadastru Millenium Topographica SRL, şi Elena Marinela Calotă-Sălcianu, administrator al Millenium Topographica SRL, scriu jurnaliștii G4Media.

Potrivit anchetatorilor, Darius Vâlcov ar fi dispus înființarea a trei firme, Millenium Topographica SRL, Contis Company SRL şi Casa de avocatură Ciobanu şi Asociaţii, pe care le-ar fi controlat prin interpuși.

Pasul următor a fost ca fostul ministru al Finanțelor să-l coopteze pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii firmei de cadastru Millenium Topographica astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Darius Vâlcov scapă de dosar

Darius Vâlcov ar fi exercitat „activităţi de determinare mediată”, în urma cărora Mircea Dogaru și Elena Marinela Calotă-Sălcianu de la Millenium Topographica ar fi dat mită lui Eduard Cincu câte 1.000 de lei lunar în perioada 2012 – 2015, spun anchetatorii.

Banii au fost remişi pentru ca funcţionarul de la OCPI Olt să avizeze documentaţia cadastrală întocmită de către angajaţii Millenium Topographica SRL. Tribunalul Gorj a dispus însă achitarea tuturor inculpaților. În ce-l privește pe Darius Vâlcos, judecătorii au reținut că nu sunt probe.

Cel despre care se spunea că este eminenta cenusie a programului de guvernare realizat pe vremea când Liviu Dragnea conducea din umbra Guvernul, mai are și alte dosare pe rolul instanțelor din țară.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate