miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiStarea de alertă se prelungește din 15 septembrie. Ce noi măsuri vor...

Starea de alertă se prelungește din 15 septembrie. Ce noi măsuri vor fi luate

Starea de alertă se prelungește din 15 septembrie, după ce Guvernul va aproba astăzi acest lucru și va veni și cu noi măsuri pentru procesul de votare la alegerile locale din 27 septembrie

De asemenea, s-a decis permiterea mitingurilor electorale şi a demonstraţiilor în limita a 100 de persoane, cu respectarea regulilor de igienă, dar şi obligaţia alegătorului de a-şi dezinfecta mâinile înainte de intrarea în secţia de vot şi la ieşire.

Potrivit premierului, va fi adoptată hotărârea de prelungire a stării de alertă începând cu 15 septembrie, pe o perioadă de 30 de zile, precum şi măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Starea de alertă se prelungește

„S-a votat prin Hotărârea nr. 45 din 2020 propunerea către Guvern a măsurilor care să fie luate în timpul campaniei şi în ziua votului aici. Iar la secţiile de vot s-a adăugat, pe lângă măsurile de port mască şi distanţare, şi obligativitatea alegătorilor la intrare în secţia de vot şi la ieşirea din secţia de vot de a dezinfecta mâinile”, a precizat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Oficialul a mai menționat că, la solicitarea STS s-a venit cu o clarificare.

„S-a mai introdus, la solicitarea STS, o clarificare în sensul că cei care au cărţi de identitate vor introduce ei personal cartea în fanta de la tableta sau de la aparatul care o citeşte, cei care au buletine vechi, pentru că mai există persoane cu buletine vechi, vor fi prelucrate manual cu dezinfecţia mâinilor lucrătorului”, a mai spus Raed Arafat.

Măsurile celelalte au rămas neschimbate, conform lui ArafaT, au fost scoase sporturile de contact din partea sporturilor care sunt limitate. De asemenea, el a spus că se vor putea organiza seminarii sau workshopuri în aceleaşi condiţii ca la teatre şi spectacole

Trebuie clarificată procedura de utilizare a urnei mobile

„Trebuie foarte clar procedura de solicitare a urnei mobile pentru că urna mobilă trebuie să le asigure exercitarea dreptului de vot fie la cei care sunt izolaţi la domiciliu pentru că sunt infectaţi sau sunt carantinaţi pentru că sunt persoane de contact în ancheta epidemiologică şi trebuie să le asigurăm exercitarea dreptului de vot. Am văzut că este foarte bună ideea ca întâi să se ducă urna mobilă la cei care necesită deplasarea urnei mobile non COVID şi după aceea să se ducă la cei care sunt fie afectaţi sau sunt persoane de contact”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit premierului, este obligatoriu ca alegătorul să se dezinfecteze la intrarea în secţia de votare şi la ieşire.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate