marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiDatoriile firmelor la penitenciare, noua preocupare a deputaților PSD

Datoriile firmelor la penitenciare, noua preocupare a deputaților PSD

Datoriile firmelor la penitenciare pare să fie ultima preocupare a unor deputați din PSD, în condițiile în care bugetul pe 2019 este unul cu scandal, iar investițiile sunt la pământ. 
Așa se face că, deputatul PSD Elena Hărătău solicită situaţia datoriilor societăţilor comerciale către Penitenciarele din judeţul Bacău. Aceasta a adresat o interpelare parlamentară, directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, Marian Dobrică, pe tema datoriilor societăţilor comerciale către Penitenciarele din judeţul Bacău.
„Penitenciarele din România au de încasat sume importante din partea societăţilor economice în care deţinuţii muncesc în baza unor contracte. Este ştiut faptul că mulţi dintre cei încarceraţi în unităţile de detenţie prestează diferite munci în fabrici şi firme situate, mai mult sau mai puţin, în imediata apropiere a penitenciarelor din toată ţara”, a specificat parlamentarul social democrat în documentul oficial trimis conducerii ANP.
În finalul interpelării, Elena Hărătău i-a solicitat secretarului de stat să răspundă următoarelor aspecte:
  • 1. Care sunt datoriile societăţilor comerciale către unităţile subordonate ANP, şi punctual, către Penitenciarele din judeţul Bacău, Bacău şi Penitenciarul-Spital Târgu Ocna?
  • 2. Care este regimul de muncă al deţinuţilor?
  • 3. Ce modalităţi are ANP pentru a-şi recupera sumele neprimite?

„În cazul în care societăţile respective refuză să plătească penitenciarelor munca prestată de deţinuţi, se poate vorbi despre o formă de exploatare a fiinţei umane prin muncă neplătită, fapt ce ar fi regretabil. Sunt convinsă că problema expusă se află în atenţia autorităţilor abilitate, iar răspunsul şefului ANP va fi edificator”, a conchis deputatul băcăuan.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate