joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiDe luni, puteți cumpăra din nou titluri de stat prin Programul Tezaur

De luni, puteți cumpăra din nou titluri de stat prin Programul Tezaur

Ministerul Finanţelor emite, începând de luni, 8 februarie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3%, 3,30% şi 3,45%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Potrivit sursei citate, titlurile de stat pot fi cumpărate între 8 – 24 februarie de la unităţile Trezoreriei Statului, între 8 – 22 februarie prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural şi 8 – 23 februarie pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

„Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni”, a anunțat Ministerul Finanțelor. 

Totodată, investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere, iar în cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă calitatea.

Alternativa de economisire a Ministerului Finanţelor se bucură de un interes crescut al românilor, veniturile/câştigurile aferente fiind neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate