joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiRomânia va încerca să producă vaccin anti-COVID în țară

România va încerca să producă vaccin anti-COVID în țară

România a trimis o scrisoare către Comisia Europeană prin care şi-a exprimat disponibilitatea de a produce un vaccin anti-COVID la Institutul Cantacuzino, a anunțat premierul Florin Cîţu. 

Țara noastră nu a demarat vreo negociere privind achiziţia vaccinurilor ruseşti sau chinezeşti împotriva virusului SARS-CoV-2.

Premierul a fost întrebat dacă România a demarat discuţiile pentru a achiziţiona vaccinuri anti-COVID produse în Federaţia Rusă sau China.

Premierul a răspuns negativ şi a adăugat că România va face un lucru mult mai bun, fiind demarată o comunicare cu Comisia Europeană pentru a produce în ţară, la Institutul Cantacuzino, unul dintre vaccinuri.

România ar putea produce vaccin anti-COVID

„Nu. România a avut, am avut o comunicare cu Comisia Europeană, vom face un lucru mult mai bun, vom încerca să producem vaccinul în România, la (Institutul n.red.) Cantacuzino. Am trimis o scrisoare în urma unor întrebări adresate de Comisia Europeană şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta este varianta pe care mergem noi”, a afirmat Florin Cîțu.

Până atunci, un număr de 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge duminică dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV).

Transportul este asigurat de firma producătoare şi dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare şi în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

„Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului Cantacuzino este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. Urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în lanţul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, anunță autoritățile.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate