joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiDecizie CCR: Iohannis trebuie să demită miniștrii interimari, Dăncilă, obligată să vină...

Decizie CCR: Iohannis trebuie să demită miniștrii interimari, Dăncilă, obligată să vină în Parlament

Cea mai așteptată decizie CCR a venit, iar aceasta spune că președintele Klaus Iohannis trebuie să demită miniștrii interimari, iar Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru obținerea votului de încredere. 

Curtea Constituţională a României a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis pe tema refuzului şefului statului de revocare din funcţie a unor miniştri şi de desemnare a interimarilor. Mai mult, judecătorii constituţionali au stabilit, referitor la desemnarea miniştrilor plini, că nu există conflict între premier şi preşedinte, şeful statului nefiind obligat să semneze decretele de numire a acestora.

Potrivit G4Media, judecătorii au decis, în unanimitate, că Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere, după ruperea coaliției de guvernare de către ALDE.

Barna: noua decizie CCR arată că Guvernul trebuie să plece

Deciziile luate de Curtea Constituţională arată că, pentru terminarea crizei politice, nu există o altă soluţie decât plecarea Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate, este de părere liderul USR, Dan Barna.

„Deciziile de azi ale Curţii Constituţionale arată că, pentru soluţionarea crizei politice, nu e altă soluţie decât plecarea Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate. Faptul că doamna Dăncilă a amânat la nesfârşit prezentarea în Parlament aşteptând să fie obligată de o decizie a Curţii e ruşinos pentru PSD şi dăunător pentru ţară. Pe de altă parte, decizia care sileşte preşedintele să numească miniştrii interimari ne arată că tot ce a obţinut până acum domnul Iohannis nu a fost decât o amânare care nu a ajutat la nimic. O serie lungă de amânări nu e o rezolvare a crizei. E doar un pas în lateral”, a scris Barna pe Facebook.

Barna crede că partidele de Opoziţie trebuie să facă repede primul pas – depunerea moţiunii de cenzură.

„Fac şi pe această cale un apel. Acest Guvern trebuie să plece, această criză trebuie să înceteze”, a conchis liderul USR.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate