sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiLaura Codruţa Kovesi nu e susținută de Guvern pentru funcţia de procuror-şef...

Laura Codruţa Kovesi nu e susținută de Guvern pentru funcţia de procuror-şef european

Guvernul nu susţine un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european, a declarat  prim-ministrul Viorica Dăncilă. Cu toate acestea, Dăncilă a susținut răspicat că trebuie să o susținem pe Rovana Plumb pentru postul de comisar european tocmai pentru că este român. 

„Nu susţin, nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. Nu susţinem acest mandat pentru că, mi se pare o abordare firească, atunci când sunt anumite acuze, atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste lucruri şi pe urmă să ocupe această funcţie. Deci, îmi menţin poziţia pe care am avut-o până acum”, a declarat Viorica Dăncilă după şedinţa CExN al PSD.

Premierul a dezminţit informaţia lansată în spaţiul public că s-ar fi ajuns la o înţelegere cu grupul Renew Europe astfel încât Rovana Plumb să fie susţinută pentru funcţia de comisar european la schimb cu sprijinul pentru instalarea Laurei Codruţa Kovesi în poziţia procuror-şef european.

„Am văzut că o anumită persoană a venit în spaţiul public cu această informaţie care nu-i face cinste. Mai mult, este o persoană  care a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi şi acum vine să-i acuze pe alţii de ceea ce a făcut domnia sa. Neg categoric acest lucru, eu nu fac astfel de târguri, nu fac astfel de trocuri politice, singurele mele negocieri sunt în favoarea României, şi nu pentru persoane. Deci, nu s-a pus problema unei asemenea înţelegeri, iar cei care fac astfel de acuzaţii, pentru buna informare din spaţiul public, atunci când vii cu o asemenea afirmaţie trebuie să vii nu numai cu argumente, ci şi cu dovezi în acest sens dacă vrei să fii o persoană respectată”, a afirmat Dăncilă. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate