marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiDeclarații după exit-poll: Decăderea liderului PSD. Firea, Cioloș și Iohannis, la prezidențiale

Declarații după exit-poll: Decăderea liderului PSD. Firea, Cioloș și Iohannis, la prezidențiale

Scorul din această seară nu mulțumeștre deloc membrii PSD care după ce estimau un 38%, au scăzut, la 32-36%, și au fost loviți în față de crunta realitate care le-a dat nici 26%.

După acest scor care poate fi considerat un eșec pentru social-democrați, liderul PSD a ieșit cu declarații care au șocat lumea politică și schimbă complet viziunea PSD pentru viitorul apropiat și alegerile prezidențiale. 

Astfel că, Dragnea a declarat că nu intenționa să candideze la prezidențiale, ba mai mult, o avea în vizor pe Gabriela Firea drept candidat.  

„Nu sunt nişte rezultate care să bucure PSD. Trebuie făcute nişte analize foarte rapid şi foarte serios în partid. Şi am înţeles că un coleg de-al meu a avut o propunere. Spun tuturor: Eu în viaţă mi-am asumat şi ce am făcut şi ce nu am făcut şi la fel o să fac şi acum împreună cu colegii mei. Dar eu nu-mi asum astfel de lucruri nici pe Facebook, nici ascuns pe undeva printr-o ţară apropiată, ci într-o discuţie serioasă în Comitetul Executiv Naţional. Le cer tuturor colegilor mei să ţină unit partidul şi să-şi menţină tot ceea ce am făcut acum pentru români. (…) Românii au hotărât care sunt europarlamentarii români care vor merge la Bruxelles. În schimb eu cred că PSD şi ALDE trebuie să facă orice este posibil pentru a apăra tot ceea ce s-a câştigat până acum pentru români”, a declarat Dragnea.

Pe de altă parte, șeful ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că pentru a stabili un candidat comun al PSD-ALDE pentru alegerile prezidenţiale este necesar un timp de reflecţie şi analiză. 

„Am hotărât că vom face după aceste alegeri o analiză pentru a vedea care este cea mai bună soluţie. Şi cred că acum, când alegerile pentru Parlamentul European s-au încheiat, este nevoie să ne luăm un timp de reflecţie şi analiză şi mai ales să nu luăm o decizie pripită”, a afirmat Tăriceanu. 

Cioloș se vrea președinte

Una dintre cele mai mari greșeli, care ar putea reda șansele PSD-ALDE, ar fi ca Cioloș și alianța USR PLUS 2020 să aibă candidat la prezidențiale în loc să sunțină pe președintele Klaus Iohannis. Ciudat este faptul că Cioloș este cap de listă pentru europarlamentare.

„Am demonstrat că suntem o forţă şi putem câştiga. Deci Alianţa va continua, se va reîncărca pentru că este proiectul dumneavoastră, este proiectul pe care l-aţi cerut şi astăzi demonstrează că România poate renaşte prin implicarea cetăţenilor. Sunt convins că acest proiect va renaşte România şi va da un nou sens implicării României în Europa. Cei 9 milioane de români care au participat la aceste alegeri dau semnalul nu doar că România are nevoie de un nou guvern şi că România trebuie reînnoită, politica din România trebuie reînnoită, dar cei 9 milioane de cetăţeni ne cer să mergem mai departe şi să construim o Românie europeană”, a afirmat Cioloş.

Ponta, șah la Dragnea

Potrivit lui Victor Ponta, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea a îngropat PSD şi ALDE. 

„E clar că toată societatea românească vrea o schimbare. Noi suntem cei care am înţeles mai repede că domnul Dragnea ducea România într-o prăpastie. Vreau să vă reamintesc că PSD, în 2014, tot Corina Creţu pe primul loc, cu mine, am luat 37% din voturi şi PNL 14%. Acum iată că s-au schimbat lucrurile acestea. Faptul că Dragnea nu le-a înţeles şi clica lui de indivizi este doar un mesaj foarte clar pentru tot electoratul de centru şi de centru-stânga din România. Dragnea a îngropat PSD, a îngropat ALDE, sper ca noi să scăpăm şi să facem peste 5% şi să fim cei care pornim reconstrucţia pe zona de centru-stânga. Pe zona de centru-dreapta – PNL, USR, vreau să îi felicit pentru rezultate şi pentru campanie. Pe zona de centru-stânga, PSD e îngropat şi cât va rămâne cu Dragnea se va duce doar în jos. ALDE – aţi văzut ce s-a întâmplat doar prin asocierea cu Dragnea şi cu PSD.”, a declarat Ponta.  

Tomac, mulțumit de rezultat

„Pentru noi este un rezultat foarte bun, pentru că prezenţa celor peste 9 milioane de români la aceste alegeri ne arată că românii nu mai pot sta umiliţi în faţa unei puteri care se credea implicată în toţi şi în toate şi peste tot şi peste toate. PSD şi-a primit lecţia binemeritată”, a declarat Eugen Tomac, președintele PMP. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate