vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPNL: Dăncilă ar trebui să demită pe ministrii Justiției și Internelor

PNL: Dăncilă ar trebui să demită pe ministrii Justiției și Internelor

Premierul Viorica Dăncilă ar trebui să facă o evaluare a Cabinetului său şi să-i demită pe unii miniştri pentru prestaţiile recente din Parlamentul European, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. 

„După prestaţia avută de membrii Cabinetului Dăncilă, în această săptămână, la Bruxelles, în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, jumătate dintre miniştrii Cabinetului Dăncilă ar fi trebuit demişi astăzi de urgenţă, pentru că au tratat în băşcălie aceste audieri şi au făcut de râs România. Înainte de a cere semnarea decretelor de numire a noilor miniştri, doamna Dăncilă ar trebui să facă o evaluare a propriului Cabinet şi să-i demită urgent pe cei care prin prestaţia lor nu au făcut decât să pună România la colţ în Parlamentul European sau să fie tratată cu amuzament”, a afirmat Dancă. 

Potrivit lui, miniştrii Justiţiei şi Internelor, Tudorel Toader, respectiv Carmen Dan, fie au minţit cu neruşinare, fie au omis cu ticăloşie obiectivele naţionale ale României.

Ministrul Justiţiei a minţit când a afirmat că angajamentele Comisiei de la Veneţia sunt respectate, iar ministrul de Interne a omis să precizeze printre priorităţile României aderarea la spaţiul Schengen. 

„Sunt prestaţii jalnice ale miniştrilor Cabinetului Dăncilă la care au asistat parlamentarii europeni şi opinia publică europeană şi naţională şi, ca urmare, doamna Dăncilă ar trebui să ia măsuri urgente de remaniere a acestora, pentru că în acest fel nu se poate asigura în mod eficient Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Coaliţia de analfabeţi economici condusă de Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu nu este în stare nici la sfârşitul primei luni a anului să vină cu o propunere de buget pentru anul în curs. Acest fapt generează instabilitate economică şi se vede în prăbuşirea leului, în creşterea dobânzilor şi într-un nou val de scumpiri care îi va afecta pe toţi românii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al liberalilor.  

Acesta a mai spus că, Darius Vâlcov, şi subordonatul său, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, încearcă pe ultima sută de metri să cosmetizeze datele privind execuţia bugetară astfel încât să se încadreze în ţinta de 3% din PIB. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate