duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiDăncilă insistă la Iohannis cu numirea ministrilor incompatibili la Transporturi și Dezvoltare

Dăncilă insistă la Iohannis cu numirea ministrilor incompatibili la Transporturi și Dezvoltare

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat lui Klaus Iohannis să respecte decizia Curţii Constituţionale a României şi să semneze decretele de numire a miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor, pe care Iohannis îi consideră incompatibili. 

„Trebuie să remarc cu mâhnire două aspecte. Ne confruntăm cu o campanie de dezinformare împotriva ţării noastre alimentată de oameni politici români, mergând până la cel mai înalt nivel. Acest lucru este inacceptabil. Ca prim-ministru am considerat că am obligaţia să spun adevărul despre ţara mea în faţa oficialilor europeni. Al doilea aspect este legat de menţinerea situaţiei incerte la nivelul ministerelor Dezvoltării şi Transporturilor” a declarat Dăncilă în sedința de Guvern.

Aceasta spune că Executivul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat.

„În consecinţă, îi solicit preşedintelui României ca, în virtutea prerogativelor constituţionale pe care le are de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor două ministere să se desfăşoare cât mai eficient”, a mai spus Dăncilă. 

Prim-ministrul a trimis preşedintelui Klaus Iohannis, la începutul săptămânii, o scrisoare în care solicită din nou emiterea decretelor prezidenţiale prin care Lia-Olguţa Vasilescu să fie numită în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Mircea-Gheorghe Drăghici – în funcţia de ministru al Transporturilor. 

„Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţia României, republicată, şi de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidenţiale prin care doamna Lia-Olguţa Vasilescu să fie numită în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi domnul Mircea-Gheorghe Drăghici să fie numit în funcţia de ministru al Transporturilor şi, totodată, să înceteze efectele decretului preşedintelui României nr. 46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar şi ale decretului preşedintelui României nr. 47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, mai spunea Dăncilă în scrisoare trimisă președintelui.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate