sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiExterneDeportări: Putin a trimis aproape 100.000 de ucraineni să se ”instaleze” în...

Deportări: Putin a trimis aproape 100.000 de ucraineni să se ”instaleze” în estul îndepărtat al Rusiei – Siberia și Cercul Arctic

Aproape 100.000 de refugiați ucraineni au fost trimiși de către președintele Vladimir Putin să se instaleze în regiunile din estul Rusiei, potrivit documentelor la care a avut acces The Independent și citate de Sky News.

În luna martie, Kremlinul a ordonat să fie mutați 95.739 de civili din regiunile Donețk și Luhansk la mii de kilometri distanță de casele lor, în zone precum Siberia și Cercul Arctic din Rusia.

Într-un decret, consultat de The Independent, Moscova a spus că „a aprobat distribuirea” cetățenilor.

Cel mai recent raport vine după ce ambasada SUA la Kiev a susținut că forțele ruse au scos mii de copii ucraineni și i-au dus în Rusia.

Luna trecută, ambasada citând ministerul de externe ucrainean, a scris pe Twitter că 2.389 de copii ucraineni din Donețk și Luhansk, din disputata regiune Donbas, au fost „îndepărtați ilegal”.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate