miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiDepreciere istorică pentru moneda națională. Cel mai slab curs din toate timpurile

Depreciere istorică pentru moneda națională. Cel mai slab curs din toate timpurile

Moneda națională a suferit o depreciere istorică față de euro, ajungând astăzi la un curs de 4,8492 de lei pentru un euro, potrivit BNR. 

Leul s-a depreciat cu 0,50 bani faţă de euro (0,10%), moneda europeană atingând un nou maxim istoric. BNR a cotat joi euro la 4,8442 de lei. Pe piaţa interbancară, moneda naţională s-a tranzacţionat între 4,8425 şi 4,8515 de lei pentru un euro.

Există un context regional care a dus la deprecieri ale monedelor din zonă în raport cu euro, a declarat purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu. Potrivit lui nu sunt anticipate evoluţii majore în acest sens, dacă politicile publice vor continua să fie cumpătate.

„E un record doar din punct de vedere statistic pentru că leul a pierdut azi doar jumătate de ban, deci foarte puţin. Există un context regional care a dus la deprecieri ale monedelor din zonă în raport cu euro dar nu anticipăm evoluţii majore în acest sens, dacă politicile noastre publice vor continua să fie cumpătate. Să nu uităm că suntem într-o criză mondială fără precedent şi în acest context chiar şi discuţiile care implică slăbirea echilibrelor economice pe plan local au un ecou mai puternic decât în alte ocazii”, a declarat Dan Suciu, citat de Agerpres.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate