marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiTătaru: Și cei cu simptome de coronavirus pot vota, dar separat

Tătaru: Și cei cu simptome de coronavirus pot vota, dar separat

Persoanele cu simptomatologie specifică noului coronavirus care se vor prezenta la vot la alegerile locale vor avea un circuit separat şi o cabină dedicată, a anunțat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

„Persoanele care se vor prezenta şi vor avea simptomatologie vor avea un circuit separat, vor avea prioritate şi vor avea o cabină de vot dedicată pentru acest lucru”, a spus ministrul.

Acesta crede că luna septembrie va fi una de foc, având în vedere unele măsuri de „revenire”, dar şi alegerile locale şi începerea şcolii.

„Luna septembrie este o lună de foc. Este o lună în care am dat nişte măsuri de revenire la o aproape normalitate – restaurante, cinematografe, teatre. Avem o lună de campanie electorală, avem începerea şcolilor, avem o revenire din concediu. Avem – şi o să vedem în perioada următoare – o creştere a numărului de concetăţeni care vor folosi mijloacele de transport în comun. Avem alegeri locale, măsurile le avem pentru fiecare din aceste reveniri, să le spunem. Haideţi să le respectăm şi să rămânem pe acest platou zimţat între 1.200, 1.300, cu un număr mai mic, să spun, duminică şi luni, când avem un număr mai mic de teste lucrate şi să ne putem adapta cu noua situaţie. Să nu ne temem de o reluare a şcolii. Când avem un anumit cadru reglat cu anumite norme, mai degrabă să ne temem nerespectând aceste norme dincolo de şcoală”, a mai spus ministrul Tătaru.

Legat de măștile pentru persoane defavorizate, ministrul Sănătăţii a dispus o anchetă internă la minister.

Potrivit lui, 19 direcţii de sănătate publică din ţară au primit deja peste 46 de milioane de măşti pentru această categorie de persoane.

„Avem un contract în care firma interpretează într-un fel nişte reguli. Am dispus o anchetă internă în acest moment în minister la Achiziţii şi la Compartimentul juridic pentru a evalua acest contract. Dincolo de toate acestea suntem în momentul în care 19 DSP-uri din ţară au primit până în acest moment 46.000.665 de măşti, urmând ca din notificarea noastră conform contractului următoarea perioadă de 15 zile să fie cea în care trebuie adusă toată cantitatea dacă nu se reziliază contractul”, a mai spus Tătaru.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate